СЕХА лига за рукометаше: Вардар надиграо Вошу

НОВИ САД: Рукометаши Вардара оправдали су улогу фаворита и убедqиво славили у 2. колу Б групе Сеха лиге над Војводином у Новом Саду.
r
Фото: Detalj sa utakmice između Vojvodine i Vardara/SEHA liga

У првом делу била је то тврда утакмица, са одличним одбранама и голманима Веркићем, с једне и Томовским, с друге стране.

Гости су много боqе ушли у меч и повели са 2:0 и ту првобитну предност одржавали су готово током целог првог полувремена. Први пут су са три гола повели у 13. минуту када је Војводина имала играча маwе на терену. Пошто су Новосађани нападали без голмана, играч Вардара Чувара два пута је успео да искористи грешке домаћих, пресече нападе и постигне лаке голове. Успела је Војводина убрзо опет да дође на “-2”, а одржавали су је у том тренутку погоци Јовице Николића.

Али, неискоришћене прилике домаћих убрзо су казнили искусни интернационалци у редовима Вардара, па су после голова близанаца Оливијеа и Кевина Никос Заламе гости први пут отишли на “+4” у 25. минуту. Опет је Воша успела да се врати и смаwи на два гола заостатка, имала је и две прилике да на одмор оде са “-1”, али није успела да их искористи.

И други део игре Вардар је боље отворио и ускоро је имао предност од пет голова (14:9). Подигли су гости ниво игре на виши ниво, играли су фантастично у одбрани и сигурно у нападу. Покушао је тренер Воше Ројевић да променом у одбрани поремети ривала, али није успео. У нападу домаћима готово ништа није полазило за руком, па је Вардар средином овог периода игре имао већ “+7”.

У првих 10. минута Воша је дала два гола, онда је девет минута трајао пост, који је прекинуо Оцвирк. Утакмица је изгубила жар који је имала у првом полувремену, а Вардар је захављујући одличној одбрани и ефикасном нападу само увећавао предност и дошао до сигурне и убедљиве победе.

Г. Маленовић

Војводина – Вардар 16:26 (9:11)

НОВИ САД: Хала Слана бара, гледалаца: 400, судије: Бадура и Ондогрецула (Словачка). Искqучеwа: Војводина 2, Вардар 2 минута. Седмерци: Војводина 6 (4), Вардар 4 (3).

ВОЈВОДИНА: Куртеш 1, Милић, Прибак, Оцвирк 3 (1), Веркић, Змавц, Миленковић 1, Тасић, Рађеновић 1, Ратковић 1, Томић 1, Николић 5, Роган, Кqајић 3 (3), Сотић, Бедуи.

ВАРДАР: Стоилов 3, Оливије Н. Заламу 4, Валчак, Моралес 3, Георгиевски, Кевин Н. Заламу 4, Томовски, Диало, Чувара 2, Тото 2, Гадза, Талески 1, Дибиров 7, Ђукић, Мишевски, Гогов.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести