СЕХА: Пораз Војводине од Вардара

Новосадска Војводина поражена је у СЕХА Гаспром лиги у 14. колу од скопског Вардара 23:26 (14:13).
vojvodina, seha
Фото: СЕХА

Рукометаши Војводине поразом су почели други део сезоне и у првом мечу ове године бољи од њих у 14. колу регионалне СЕХА лиге био је актуелни шампион Вардар.

Победник је решен после неизвесне борбе и тек у последња три минута када је екипа из Скопља први пут направила разлику од три гола. Изабраници тренера Бориса Ројевића током целог меча били су равноправан ривал четвороструком освајачу СЕХА лиге и бившем прваку Европе и ни у једном тренутку нису му допустили да дође до осетније предности.

Држала је Војводина конце у својим рукама у првих 30 минута. Иако је пропустила пар добрих прилика да увећа вођство, између осталог није реализовала два пенала, могла је у одбрани да се ослони на расположеног голмана Перовића. Ројевић је имао на располагању доста играча, за разлику од првог дела сезоне, па је честим ротацијама тражио права решења. У стрелце се уписао и Стефан Илић, ново појачање спрског шампиона. Изједначена борба водила се до самог одласка на одмор, када је млади Николић са два везана поготка одвео Вошу на „плус 2“ – 14:12. У последњем минуту Војводић је смањио разлику па су у наставак Новосађани ушли резултатом 14:13.

У истом ритму играло се и друго полувреме. Смењивали су се ривали у минималном вођству. Код Новосађана је Перовић и даље одлично бранио, а „прорадио“ је Челица и постигао је битне голове. Посустали су, међутим, домаћи у завршници, када су заређали неколико промашаја, а Македонци су са три поготка ставили тачку на овај сусрет.

К. Бугарски

Војводина – Вардар 23:26 (14:13)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 200, судије: Бруновски, Чанда (Словачка). Петерци: Војводина 4 (1), Вардар 4 (3). Искључења: Војводина 2 минута.

ВОЈВОДИНА: Милић 2, Мирковић, Челица 3, Перовић (12 одбрана), Анђелковић, Јелић, Илић 2, Маријанац 3, Продановић 1, Томић 3, Станковић, Николић 2,  Тркуља 2, Милашевић, Грозданић 2 (1), Вучићевић 3.

ВАРДАР: Стоилов 1, Недановски, Поповски, Кристопанс 6, Дисингер, Ђорђески, Скубе 7, Калараш 1, Гашоски, Чупић 8 (3), Дибиров 1, Војводић 1, Кишелев 1, Милосављев (11 одбрана), Кизић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести