Селектор Перуничић о смени Јовановића

Селектор рукометне репрезентације Србије огласио се поводом прозивки од стране медија да је свог сарадника Недељка Јовановића сменио телефоном, смс поруком.
perunicic, rss
Фото: Ненад Перуничић, фото: РСС

У намери да очува добру атмосферу у репрезентативном табору пред важно такмичење (Европско првенство 2020. почиње 9. јанаура у Грацу), а у светлу негативних натписа у делу медија у којима је као "хаос и брука" окарактерисана одлука везана за промену у стручном штабу која је објављена у званичној форми још почетком овог месеца (шири списак играча и чланова стручног штаба на сајту РСС је од 6.12.2019), Рукометни савез Србије објавио је изјаву селектора Ненада Перуничића.

„Све ово је дошло као гром из ведра неба. Затечен сам мало, јер одлука је донета још пре два месеца. Пре 20 дана је објављен списак на коме се јасно видело ко је на њему. Уз дужно поштовање медија и новинара, немам шта да додам, осим да је то моја одлука. Потребно је да у одређеном тренутку одреагујеш на одређени начин и не бих улазио у замену теза. Сматрам да је ова одлука добра за све. Неђи (Недељко Јовановић) хвала на сарадњи, свакако му желим све најбоље у животу. Не желим да употребим ни једну ружну реч. Моји разлози за почетак сарадње су били најискренији могући. Ту сам чист. И сада је моја одлука таква, стојим иза ње и знам да сносим велику одговорност јер се бавим одговорним послом. Разумем да новинари траже неке вести, али да причамо о хаосу? Хаоса стварно нигде нема, нити га је било, и жао ми је што је овако испало. У репрезентацији се сви радујемо утакмицама и такмичењу које нас чека. Момци су, као и увек, расположени. Мислио сам да се не оглашавам по овој теми пре конференције за медије у четвртак, али у договору са Савезом, желим да заштитим све оно добро што радимо - истакао је селектор Перуничић за сајт Рукометног савеза Србије.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести