Селектор жанске рукометне репрезентације уверен у успех на ЕП

БЕОГРАД: Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић био је оптимистичан после добијања групе за Европско првенство у Норвшкој и Данској, које је на програму од 3. до 20. децембра ове године.
ljubomir obradovic, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Рукометашице Србије играће у групи Ц у норвешком Трондхајму са селекцијама Холандије (4.12), Мађарске (6.12) и Хрватске (8.12).

"На Европском првенству нема лаких и тешких противника. Све су то озбиљне групе, озбиљне репрезентације. Сви се знамо, једино је Хрватска мала непознаница, али и њих ћемо имати времена да упознамо. Холандија је првак света, Мађарска озбиљан противник. У укрштању нас чекају Норвежанке, затим Румунке, Немачка и Пољска. Играли смо са свима. Имамо разлога да будемо оптимисти што се свега тиче, јер је ова репрезентација показала да има потенцијала и да може да се носи са свим противницима", рекао је Обрадовић за сајт РС С.

Са селекцијом Мађарске, репрезентација ће одмерити снагу и на олимпијским квалификацијама у марту наредне године.

"Та утакмица ће бити увертира за те квалификације, ако их буде, јер још увек не знамо како це и шта ће бити. Председник ИХФ је рекао да ће бити Светског првенства за мушкарце у Египту, надамо се да ћемо и ми играти у децембру. Имамо доста података о њима, пар мама се вратило у репрезентацију после одсуства, биће то озбиљна репрезентација, Играли смо у припреми за СП у новембру у Сеулу. Промениле су тренера, води их сада двојац. Видећемо како ће то функционисати, ко ће ту бити главни, јер су и њихове тренерске карактеристике разлићите", закљчио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести