СИМО ШИЈАН СРЕДЊИ БЕК РУКОМЕТНОГ КЛУБА ВОЈВОДИНА Сазрео у Кикинди, спреман за Лигу Европе

НОВИ САД: Рукометаши Војводине имали су одличну, али и напорну сезону. Освојили су четири трофеја и уписали се златним словима у клупску историју.
s
Фото: EHF

Ипак, одмор се ближи крају, пошто већ данас почињу припреме па се тако већ праве планови за предстојећу сезону у којој су амбиције такође веома високе. Новосађане очекује наступ у Лиги Европе, као и борба за одбрану титуле у домаћем првенству, Националном купу и Свесрпском купу. Екипа се појачала као што је било и очекивано. Сачуван је и костур тима са искусним и провереним играчима, а исто тако појачање представља и повратак талентованог осамнаестогодишњака Симе Шијана са позајмице из Кикинде.

Млади Шијан је партијама у Банату потрвдио да ће пуно значити Воши у наредној сезони. Шијан је на 24 наступа постигао чак 160 голова, а посебно се памти партија управо против Воше када је 14 пута погодио мрежу.

- Период који сам провео у Кикинди ми је много значио у развоју. Сада ми је лакше и могу да кажем да сам се ослободио и да опуштеније играм. Пружили су ми прилику да стекнем искуство играња сениорског рукомета, и не само то, већ сам имао и лидерску улогу и тим је био подређен мени. Сматрам да сам то вратио добрим играма, али свакако да ми је жао што нисмо изборили останак у лиги. Драго ми је што сам имао прилику да играм у Кикинди и што сам имао добар однос са свима у клубу. Сада је на реду повратак у мој клуб и верујем да ћу радом заслужити минуте – започео је Шијан.

Симо је и ове сезоне имао неколико наступа и за Војводину, али у Сеха регионалној лиги. Екипа је због обавеза у Еврокупу у друпли план ставио ово такмичење, ап су шансу добили кадети који су је феноменално искористили. Иако су у два меча забележили два пораза изабраници Драган Кукића су показали зубе искуснијим ривалима и тако наговестили сјајне каријере.

- Имали смо два меча која су нам пуно значила и помогла нам да се уклопимо и осећамо да смо део тима. Ми смо млади и не треба нам посебна мотивација када је са друге стране екипа попут Вардара која је освајач Лиге шампиона. Трудили смо се максимално за наш клуб и показали велику борбеност. Посебно ми је драго што смо играли малтене само ми млади, без искуства што добирм играма додатно даје на значају – истакао је Вошин средњи бек.

Рукометаши Војводине данас почињу припреме за наредну сезону која прети да буде напорнија од претходне. Новосађани су протекле већ одиграли преко 60 званичних мечева и одмор од месец дана им је много значио. Ипак, сада је време за нови напоран рад.

- Увек ми се свиђало то у Воши што резултати долазе као последица крвавог рада. Напорно ћемо се спремати као и сваки пут. Радићемо у теретани, након тога видео анализе, тактика и наравно тренинзи. Сви морају да раде и труде се, али сматрам да ми млађи морамо још више пошто морамо да се наметнемо и покажемо да смо зрели за први тим и минуте у свим такмичењима – закључио је Шијан.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести