Скандинавце чека паклена атмосфера Спенса

Рукометаши Србије имали су непуна три дана да се окупе, припреме тактику и данас да од 18 сати у великој дворани СПЦ Војводина, популарном Спенсу, изађу на мегдан селекцији Норвешке у другој групи квалификација за Европско првенство које ће да се одржи у јануару наредне године у Немачкој.
РСС/ Организатор игре „орлова“ Лазар Кукић очекује добар резултат
Фото: РСС/ Организатор игре „орлова“ Лазар Кукић очекује добар резултат

Данашњи ривали су, за сада, забележили по две победе у групи и међусобни дуел ће одлучивати о томе која ће селекција са челне позиције проћи на шампионат Европе. Реванш са Скандинавцима је у недељу од 16.45 часова у Бергену у Норвешкој.

Србија ће против Скандинаваца играти без Петра Ђорђића и Владимира Цупаре. Шабачки бомбардер је повредио ахилову тетиту, док је Цупара због прелома десне руке оперисан и сада је пред њим четири–пет недеља паузе.

Средњи бек српског националног тима и букурештанског Динама Лазар Кукић рекао је да је екипа спремна за велику борбу.

– Имамо јасан циљ да победимо у оба сусрета. Показали смо на претходном првенству да можемо да парирамо најбољим светским селекцијама. Научили смо много на прошлом шампионату. Сматрам да је кључ у томе да зауставимо њихове контре и да им не дозволимо да се растрче. Ми смо, као и пред сваку утакмицу, направили добру анализу и покушаћемо да славимо против снажних Скандинаваца – рекао је Кукић.

Норвешка је једна од најцењенијих рукометних селекција на свету, а Кукић је рекао да је њихова снага управо у томе што сви играју на високом нивоу и бране боје најуспешнијих европских клубова.

– Свесни смо да је највећа претња Сандер Сагосен који је феноменалан и неколико година је један од најбољих играча на свету. Ипак, то не значи да нам не прети опасност и од других мајстора игре који наступају за Норвешку. Ту су свакако десни бекови Ранкил и Род, који такође играју на врхунском нивоу и имају луцидност да у преломним тренуцима асистенцијом или поготком реше утакмицу – јасан је Кукић.

Када је реч о атмосфери у тиму 27-годишњи репрезентативац је рекао да је она увек на највишем нивоу.

– Увек је лепо када се нађемо и када крене нека репрезентативна акција. Сигуран сам да говорим у име свих играча, када се нађемо, тренирамо и дружимо у Старој Пазови заборавимо на све проблеме и заиста уживамо на терену – закључио је средњи бек Србије.

В. Г.

Група 2

Данас

Србија – Норвешка    (18)

Финска – Словачка    (18)

1. Норвешка

2

2

0

0

73:48

4

2. Србија

2

2

0

0

61:45

4

3. Словачка

2

0

0

2

47:65

0

4. Финска

2

0

0

2

46:69

0

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести