Словенци размишљају да напусте ЕП због судија

ЗАГРЕБ: Рукометна репрезентација Словеније размишља да се повуче са Европског првенства у Хрватској незадовољна судијским одлукама, посебно у јучерашњем ремију против Немачке (25:25) у Загребу.
Oficijelna lopta EP/cro2018.ehf-euro.com
Фото: cro2018.ehf-euro.com

Европска рукометна федерација (ЕХФ) одбила је данас жалбу Словенаца и регистровала утакмицу постојећим резултатом, након што су су литванске судије неколико секунди прека краја донели одлуку да Бартошеку дају црвени картон јер је био у кругу центра и седмерац као казну који су Немци искористи за изједначење.
Судије су 10 минута гледале видео снимак и донеле контроверзну одлуку, после чега је селектор селекције Словеније Веселин Вујовић револтиран стао на гол да брани седмерац.
Председник Словеначког рукометног савеза Фрањо Бонинц и сарадници одлучиће ускоро да ли ће направити радикалан потез и напустити Загреб уочи последњег меча прве фазе Европског првенства.
Словенија после два меча има само један бод, уз реми са Немачком изгубила је од Македоније (25:24) када је Вујовић такође имао много примедби на суђење.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести