СП Јапан: Лишчевић: Имала сам осећај

Рукометашице Србије Слађана Поп-Лазић и Кристина Лишчевић биле су задовољне после изборене другу фазе на Светском првенству у Јапану.
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

Србија је у директом дуелу за пролазак у другу рунду такмичења победила Словенију 29:27.

"Добро јутро, Србијо. Победили смо, идемо даље. Неизвесна утакмица на свим пољима и физички и психички. Морале смо да победимо. То смо и учиниле, јер нисмо хтеле да завршимо такмичење. Желеле смо да покажемо због чега смо дошле овде и нисмо се предале", рекла је Поп-Лазић после меча.

Најефикаснија у тиму Србије са осам голова, истакла је да екипа мора да одигра на врхунском ниову у другој фази, где ће јој ривали бити Јужна Кореја и Немачка.

"За даље ћемо видети, да наставимо да играмо овако како смо одиграле ову утакмицу и прве три на СП. Морамо да се изборимо да сваку утакмицу у другој фази одиграмо као ову против Словеније", закључила је Поп-Лазић.

Јунакиња Србије Кристина Лишчевић, која је у неизвесној завршници са два гола донела победу, истакла је да последњи напади нису били пресудни него борба током целог сусрета.

"Имали смо лош почетак, вратили се назад. Добили самопоуздање, па смо имали неки пад. Словенија се није снашла због наше одбране, имали смо више среће. Сви смо се борили, Словенија је показала да је квалитетан тим и да заслужује да иде даље, али драго ми је што ми то данас били ми", рекла је Лишчевић.

Средњи бек српске селекције осврнула се и на прузимање одговорности у кључним тренуцима.

"Преузела сам одговорност јер сам имала неки осећај. Погодила сам јој страну, некако сам знала да ће лопта да уђе. Некад је то мој дан, а некад неке друге девојке. Пивотмени су били одлични, бекови фантастични... Данас је све заједно био неки пакет", закључила Лишчевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести