СП Јапан: Томашевићева и Лишчевићева за пад Словеније (видео изјаве)

Рукометашице Србије савладале су Словенију 29:27 (12:11) у директном дуелу за пласман у другу фазу Светског првенства у Јапану.
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

Јунакиње победе Српкиња биле су Катарина Томашевић својим сјајним одбранама и Кристина Лишчевић са два невероватна гола у последњем минуту.

Словенке су боље почеле меч, повеле су са 5:0 и 6:1, и када се чинило да репрезентативке Србије понављају меч као против Холанђанки догодио се преокрет.

Вратиле су се у меч и добиле први део игре 12:11.

Велика борба виђена је у другом делу меча, Србија и Словенија играли су егал меч, да би Србија повела два гола разлике на два минута пре краја меча.

Обрадовићева је добила искључење а потом је свиран фаул у нападу Српкињама. Словенке нису искористиле играчицу више, Томашевићева је стајала на голу и била неређива енигма на крају меча а Кристина Лишчевић је храбро шутирала и погодила два пута за победу у пролаз Српкиња у наредну фазу такмичења.

СрбијаСловенија 29:27 (12:11)

КУМАМОТО: Аква дом, судије: Маклуф и Кричен (Тунис).

СРБИЈА: Цвијић 1, Јањушевић, Јововић, Којић, Лавко 7, Лишчевић 4, Николић 2, Обрадовић 2, Поп-Лазић 8, Радојевић, Радосављевић, Рисовић, Стевин 1, Стиљковић 3, Томашевић, Трифуновић 1.

СЛОВЕНИЈА: Барич 3, Бегановић, Ферфоља, Грос 8, Клеменчић, Љепоја, Панџић, Пишек 2, Станко 10, Стрнад, Светик 1, Војновић, Вучко, Забјек, Зец, Зулић 3.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести