СП Јапан: Пораз Српкиња, са Словенкама за доигравање (видео изјаве)

У четвртом колу Светског првенства у Јапану рукометашице Србије поражене су од Холандије 23:36 (12:20).
Rukometni savez Srbije
Фото: Rukometni savez Srbije

Србија у петак од 7.00 игра меч против Словеније у борби за треће место и наставак такмичења. 

Најефикаснија у победничком тиму, који је обезбедио пласман у другу фазу СП, била је Естевана Полман са осам голова.

У тиму Србију најбољи учинак су имале Кристина Лишчевић, Марија Обрадовић и Јована Трифуновић са по шест погодака.

Обрадовић: Нисмо били ни близу потребног нивоа

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић, после пораза од Холандије на Светском првенству, рекао је да екипа није била ни близу очекиваног нивоа.

"Честитке Холанђанкама, нисмо били на нивоу од пре два дана. Нисмо били ни близу онога што смо очекивали и пружали у жељи и борбености. Где је то ишчезло, то је друго питање. Нама је била потребна борбена утакмица како би пренели два бода, овако морамо против Словеније да се вратимо у игру и покушамо да победимо и променимо комплетан однос према игри", рекао је Обрадовић на конференцији за медије после меча.

Србија сутра од 7.00 сати игра против Словеније за пласман у другу фазу СП.

"Ако нас победе пренеће два бода, све ће урадити да се то и деси. Две меч лопте смо изгубили, имамо и ову трећу да покушамо из све снаге да останемо на Светском првенству. Пропустили смо две шансе. Против Норвешке је било много добро, да смо данас пружили такву игру, не би нам било криво. Нисмо, међутим, били ни близу ни нивоу из утакмица са Анголом и Кубом. Да не потцењујемо Анголу која је убедљиво савладала Словенију. Биће то утакмица баш-баш, морамо да будемо спремни на то и пружимо бољу партију него вечерас", закључио је Обрадовић.

Рукометашица Слађана Поп-Лазић рекла је пресудан био старт сусрета.

"Честитала бих Холанђанкама на доброј игри. Нисмо отворили утакмицу као што смо очекивали, а против екипе као што је Холандија то кошта и наравно да нисмо могли да се вратимо у игру", рекла је Поп-Лазић.

Друго полувреме:

Настављена је доминација Холанђанки и у другом делу меча. Српкиње су успеле у једном моменту да смање разлику на седам голова али то је кратко трајало. Превише техничких грешака било је у овом мечу и другачије није могло. 

Казна је следила после сваког лошег додавања и на крају разлика од 13 голова потпуно заслужена.  

Прво полувреме:

Чак 20 голова примиле су рукометашице Србије у првом полувремену. Лош почетак, без идеје, споро у нападу, мекано у одбрани и Холанђанке су лако повећавале предност.

Селектор Србије и сам је био изненађен оваквим почетком меча за разлику од утакмице са Норвежанкама када је ситуација била обрнута.

Био је принуђен да мења целу поставу, ништа није функционисало како треба у игри Србије. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести