СП Јапан: Српкиње спремне за старт са Анголом

Женска рукометна репрезентација Србије одрадила је први тренинг у јапанском "Аква дому" у Кумамоту, а то је уједно и последњи пред старт Светског првенства у Јапану са Анголом (субота, 7.00).
Рукометни савез Србије/Последњи тренинг пред почетак Светског првенства
Фото: Рукометни савез Србије/Последњи тренинг пред почетак Светског првенства

Селектор Љубомир Обрадовић задовољан је урађеним и верује да ће девојке бити спремне за старт.

„Морамо да будемо задовољни да су све девојке здраве, да се Јована Стоиљковић опоравила и да ћемо бити комплетни на старту. То је оно што нас радује. У Кореји је било доста добрих ствари, одрадили смо и три тренинга после турнира. Ангола је практично клуб-репрезентација. Тренирају свакодневно, имају своје такмичење, Лигу шампиона, улажу много. Много више улажу у женски него у мушки рукомет. Добро селектирана репрезентација, мала су непознаница, али надам се најбољем. Европски рукомет је ипак испред афричког. Надам се победи, истакао је селектор Обрадовић.

Јелена Лавко ће по први пут носити капитенску траку на великом такмичењу.

„Навикле смо се на временску разлику, ваздух, сличан је као у Кореји. Стигле смо, занима нас 40 пута 20. Остаје нам да још неке детаље до краја дефинишемо. Доста смо се спремали за Анголу. Још од раније сећамо се да су изненадиле доста екипа. Брзе су и јаке, нетипичне за наше просторе. Сигурна сам да рукомет који ми играмо им не одговара, и то ће ићи у нашу корист. Дуго нисмо били на Олимпијским играма. Ова екипа има велики потенцијал и шансу за Токио. То је животни сан сваког спортисте, уједно и циљ свих нас, оптимиста је Лавко.

Средњи бек Кристина Лишчевић хвали рукометашице Анголе али жели добар старт.

„Имали смо леп дочек, први тренинг је ту, за сада је све позитивно. Било је мало проблема у почетку са спавањем и прилагођавањем, али сада је све ОК. Желимо пласман на Олимпијске Игре. Сигурна сам 100% да ћемо грабити за најбољи могући резултат. Ангола је једна снажна репрезентација, доста трче. Имају огромну линију, доста гурају на ту страну. Договор је направљен. Желимо добро да стартујемо. Сваки поен је важан, као и самопоуздање, додала је Лишчевић.

Десно крило Србије Жељка Николић жели пласман на Олимпијске игре.

„Хала је прелепа, утисци су позитивни, спремни смо за старт. Јако рано смо устале, имале смо јутарњи лет, стигле око поднева у Кумамото. Одмарале смо, тако да је овај тренинг послужио да осетимо халу и саму подлогу. Идемо на победу. Морамо да одиграмо добру одбрану и ако то буде тако победа ће доћи. Наш циљ је пласман у квалификације за Олимпијске Игре. Идемо прво на два бода против Анголе, па полако даље, истакла је Николић.

Селектор Обрадовић пријавио је састав са 16 играчица за старт турнира. На њему нема голмана Кристине Граовац и средњег бека Александре Вукајловић.

Најбољи пласман репрезентације Анголе на Светским првенствима био је седмо место 2007. године. На прошлом СП, Африканке су завршиле као 19. а на последњим Олимпијским Играма, Ангола је играла у четвртфиналу (осмо место у коначном пласману).

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести