СП у Шпанији: Рукометашице Србије с Рускињама за прво место

НОВИ САД: Рукометашице Србије забележиле су две победе на старту Светског првенства ротив Пољске и Камеруна, а данас им у 3. колу Б групе предстоји дуел са Русијом од 20.30 часова, који одлучује о првом месту на табели.
r
Фото: Selektor Uroš Bregar sa igračicama Srbije/RSS

Србија је већ остварила пласман у наредну рунду такмичења, али је важан сваки бод који се преноси. Русија је најтежи ривал у групи и вицешампион Олимпијских игара у Токију, али ће изабранице селектора Уроша Брегара учинити све да се покажу у што бољем светлу.

– Мислим да смо обавили добар посао и испунили циљеве које смо зацртали. Предстоји нам утакмица са Русијом, знамо да цела прва постава игра за ЦСКА из Москве, учесником Лиге шампиона. Знамо да нас чека тешка утакмица, морамо да направимо још мање грешака у нападу, да подигнемо ниво реализације у нападу код шутева и да поновимо игру у одбрани против Пољске – рекао је Брегар пред најважнији меч у групи.

Селектор је истакао да неће играти две најбоље руске играчице Дариа Димитриева и Ана Вјахирева.

– Али, Русија има велику базу младих и добрих играчица и ако нека недостаје, долази друга. Сматрам да је то озбиљна репрезентација, јесте подмлађена, али, ипак, прва постава игра у ЦСКА и чека нас тежак меч.

Брегар сматра да свака озбиљна екипа има добру одбрану.

– Како и сви тренери тако и ја желим да смо компактни, да смо јаки у одбрани са пуно кретања. На тај начин ћемо наставити да играмо у свакој утакмици, па и против Русије. Потребно је трчање назад из напада и јака одбрана. Сматрам да ће то да буде кључ победе.


Група Б

Камерун – Пољска (18)

Србија – Русија (20.30)

1. Србија   2      2      0      0      68:39        4

2. Русија   2      2      0      0      66:41        4

3. Пољска 2      0      0      2      44:51        0

4. Камерун        2      0      0      2      36:83        0


После утакмице са Русијом следи селидба у Гранољерс и наставак такмичења. Након прве фазе такмичења по групама, три најбоље пласиране екипе из сваке групе ће оформити нове четири од по шест репрезентација. Група Б се укршта са групом А у којој се налазе олимпијски шампион Француска, Црна Гора, Ангола и Словенија.

– Тамо је најбоља селекција Француска и она увек иде на медаљу, односно на злато. Ту је и селекција Словеније. Црна Гора је победила Анголу, тако да мислим да ће у наредну фазу ићи Француска, Црна Гора и Словенија. Сви потенцијални ривали су нам познати и пред нама су четири тешка меча –нагласио је селектор Брегар.

Г. М.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести