Србија без Андрее Лекић на Светском првенству

Женска рукометна репрезентација Србије неће моћи да рачуна на предстојећем Светском првенству на једну од наијскуснијих репрезентативки, Андреу Лекић, преноси портал Србија данас.
a
Фото: Youtube Printscreen

Тридесетдвогодишња чланица румунског ЧСМ Букурешта задобила је тешку повреду бубне опне на последњем мечу ЕХФ Лиге шампиона у руском Ростову и мораће на операцију која ће је избацити из строја у наредне три недеље.

- Према резултатима прегледа које смо направили, установили смо да се ради о озбиљној повреди бубне опне. Ретка повреда када је у питању спорт. Има расцеп, оштећење бубне опне и индикована је хитна операција која подразумева репарацију. То је повреда која се може санирати и Андреа ће бити добро. Оно што за овај тренутак није добро, потребно је мировање након операције минимум, према саветима хирурга, три недеље. Потребно је да све зарасте, да дође до срашћивања постојеће бубне опне и дела који се ставља као надокнада оштећеног дела - објаснио је доктор репрезентације, Миленко Савић, а преноси сајт Рукометног савеза Србије.

Светско првенство за рукометашице одржаће се од 30. новембра до 15. децембра у јапанском граду Кумамото, а Србија ће играти у групи са Анголом, Норвешком и Словенијом.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести