Српкиње пред Норвешку: Озбиљна утакмица против јаког противника

Женска рукометна репрезентација Србије одиграће трећи меч на Светском првенству у Јапану против селекције Норвешке сутра (3. децембра) од 12.30 часова по нашем времену.
rukometasice srbije, rss
Фото: РСС

Биће то судар једине две репрезентације са максималним учинком после два кола у Кумамоту.

Селектор репрезентације Србије Љубомир Обрадовић истакао је да Србију чекају јако тешке и захтевне утакмице у четири дана.

- Сувише је трошити речи на квалитет Норвешке и систем који годинама гаје, колико су произвели играчица и трофеја. Норвешка је увек Норвешка, да не буде забуне, да ли је једно име ту или не, то је њима небитно. Имају систем који годинама форсирају и не мењају. Биће једна озбиљна и тешка утакмица.

Средњи бек Кристина Лишчевић је рекла да нема више лаганих ривала и да најважније тек долази.

- Очекујемо тешке утакмице, велике противнике, спремамо се већ дуже време за њих, очекујемо позитивне резултате. Норвежанке познајем јако добро, играла сам и са њима и против њих. Кидају до краја, то је менталитет који никада не одустаје, не зна за пораз. Они ће ући 110 процената у утакмицу, а ми морамо да уђемо 200 процената. Свака лопта ће бити важна, до самог краја ће бити значајно. Тешка утакмица је испред нас.

Голман Јована Рисовић се сложила:

- Креће најзахтевнији део, почевши од Норвешке. Сви знамо ко је Норвешка. Имамо тактику, мотива нам не недостаје, спремићемо се најбоље за све преостале мечеве.

Пивотмен Слађана Поп Лазић обећала је да ће екипа дати све од себе како би обрадовала Србију још једним лепим јутром.

- Ништа не обећавамо, јер сви знамо да је Норвешка светски и европски шампион, један од фаворита и на овом првенству, комплетна на свим позицијама. Добро су кренуле.

Торир Хергеирсон, селектор репрезентације Норвешке је, такође, најавио тежак меч.

- Балкански тимови су веома тактички добри, физички јаки, имају пуно квалитетних играча, изражен бобени дух, биће то тежак меч.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести