СП Јапан: Србија лако против Кубе за другу победу

Женска рукометна репрезентација Србије убедљиво је данас савладала Кубу са 46:27 (25:11), у другом колу А групе Светског првенства у Јапану.
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

Изабранице Љубомира Обрадовића до другог тријумфа дошле су прилично лако, након што су већ на почетку повеле 8:0 и разлику од краја константно повећавале.

Најефикасније биле су Поп Лазић, Којић и Радосављевић са по шест голова, а истакла се и Јована Рисовић са 14 одбрана.

Српкиње наредни меч играју у уторак против Норвешке од 12.30 по средњеевропском времену.

"Данашњу утакмицу схватили смо озбиљно. Добро смо отворили утакмицу и добро је што сам успео да дам шансу свим девојкама. Драго ми је што се Куба није предавала и што се борила свих 60 минута", рекао је после победе селектор Љубомир Обрадовић.

Голман Јована Рисовић са 14 одбрана била је једна од најбољих у српском тиму.

"Честитала бих својој екипи на борбености и победи. Јако сам срећна што је селектор дао шансу свим девојкама. Испоштовале смо договор и кренуле озбиљно од самог старта. Чврстом одбраном и самим тим су дошли лакши голови из контранапада. Ту смо разлику одржавали до краја меча и све је прошло у најбољем реду", закључила је она.

Србија - Куба 46:27 (25:11)

КУМАМОТО: Аква Дом, судије: Кричен и Маклоуф (Тунис).

СРБИЈА: Рисовић 14 одбрана, Томашевић, Радосављевић 6, Трифуновић 1, Штевин 1, Лавко 2, Николић, Јањушевић 5, Којић 6, Поп Лазић 6, Радојевић 3, Обрадовић 4, Јововић 3, Стоиљковић 3, Лишчевић 2, Цвијић 2.

КУБА: Мора 14 одбрана, Цедено, Херанс 4, Розабал 2, Роберт 3, Маркез 3, Лусон 3, Рејес 3, Камејо 3, Мустелер, Телез, Ризо 6, Толедо 4, Цеспедерес 1, Арментерос.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести