Српске рукометашице против Пољске за пласман на СП

ПАРИЗ:  Рукометашице Србије састаће се са Пољском у баражу за Светско првенство које се у децембру следеће године одржава у Јапану. Наша репрезентација је на жребу била у првом шеширу што је значило да ће добити лакшег противника, као и предност домаћег терена у реваншу.
rukometasice srbije, rss
Фото: Mandatory Credit © Anze Malovrh / kolektiffkolektiffimages.com

Први мечеви заказани су за период од 31. маја до 2. јуна, а реванши се играју седам дана касније. Србија је на Европском првенству које се данас завршава у Француској у првом колу у Нанту играла управо са Пољакињама и славила је убедљивим резултатом 33:26.

– Задовољна сам жребом. Знамо их добро, а и показале смо да можемо да их победимо. Не треба их, међутим, потцењивати. Имају одличну екипу и сигурно је да ће се добро припремити – прокоментарисала је Катарина Крпеж Шлезак капитен наше репрезентације.

Светско првенство у Јапану почиње 29. новембра и траје до 16. децембра следеће године. До сада су позната имена 14 тимова који су већ обезбедили пласман на шампионат. Поред домаћина Јапана и браниоца титуле Француске, ту су још три најбоље рангиране екипе са Европског првенства:Холандија, Румунија и Русија, као и Кина, Казахстан, Јужна Кореја, Аустралија, Сенегал, Ангола, Демократска република Конго, Бразил и Аргентина. Представник Централне Америке и Кариба биће познат у мају следеће године,а њима ће се придружити и победници бараж мечева. .

Светско првенство је квалификационо такмичење за Олимпијске игре у Токију 2020. године. Првак света директно ће оверити визу, а екипе од другог до седмог места мораће место у Јапану да обезбеде кроз квалификације.

      К. Б.

 

Парови баража

 

Хрватска – Немачка

Данска – Швајцарска

Шведска – Словачка

Белорусија – Норвешка

Србија – Пољска

Чешка – Црна Гора

Македонија – Словенија

Аустрија – Мађарска

Шпанија – Исланд

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести