Стоиљковић и Рисовић: Русија је озбиљна екипа

ЛИРИЈА: Капитенка рукометне репрезентације Јована Стоиљковић и голманка Јована Рисовић изјавиле су да Србију чека тежак дуел са Русијом у последњем мечу групе Б на Светском првенству у Шпанији.
Jovana Risović/Rukometni savez Srbije
Фото: Рукометни савез Србије/Јована Рисовић

Русија као и Србија има две победе на СП и сутрашњи дуел од 20.30 у Лирији одлучиће која ће екипа заузети прво место.

"У питању је снажна селекција која игра брз и динамичан рукомет. Морамо озбиљно да се спремимо да бисмо пружиле добар отпор. Имају подмлађену екипу, као што је случај и са нашом селекцијом.Такође, имају новог селектора и види се промена. Играју сложеније, брже, другачије, али се надам да ћемо моћи да их зауставимо у тој игри и да пружимо максималан отпор", рекла је Стоиљковић за сајт РС С.

Она је упитана и шта ће бити адут српског тима.

"Треба да се боримо до краја и да пружимо максимум. Наше оружје је одбрана, тако да се надам да ћемо поновити одбрану против Пољске и да ћемо можда моћи да изађемо са позитивним исходом. Сви знамо да је репрезентација Русије олимпијски вицешампион, али ми идемо до краја, не предајемо се и надам се да ћемо успети да одиграмо једну добру утакмицу", поручила је она.

„Погледале смо мало утакмицу које су Рускиње јуче играле са Пољском, виделе смо да нису непобедиве, али сигурно имају веома квалитетне играчице”, каже голманка Јована Рисовић.

"Данас нам је дан за одмор, имамо тренинг опоравка, видео анализу и тактику да се спремимо за њих. Али понављам, нису непобедиве и сигурно се нећемо предати. Од самог почетка улазимо веома мотивисано, веома озбиљно. То ће бити борба за прво место у групи, тако да нам веома значи, сигурно. Даћемо све од себе и спремићемо се данас што боље", рекла је Рисовић.

Србија је већ остварила пласман у наредну рунду такмичења, а после утакмице са Рушијом, следи селидба у Гранољерс и наставак такмичења где се група Б укршта са селецијама из групе А, у којој се налазе олимпијски шампион Француска, Црна Гора, Ангола и Словенија.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести