Суперкуп Србије: Шапчани поново кобни по Новосађане

ЛОЗНИЦА: Рукометаши Војводине поражени су у Суперкупу Србије од екипе Металопластике.
r
Фото: rkv.rs

Током читавих 60 минута виђена је велика борба, али су играчи Металопластике успели да се одрже у мечу и у последњим секундама преко Брајовића дођу до првог трофеја у сезони.

У уводним минутима сусрета Новосађани су играли конкретно и трудили су се да брзо решавају нападе што им је и полазило за руком. На голу је сјајан био нови чувар мреже шампиона Србије Идриз Идризи који је отварао контре, а за голове је био задужен Рађеновић.

Искусни стручњак Влада Матић покушао је минутом одмора да раздрма своје играче, али савети нису уродили плодом. Војводина је у првом делу утакмице играла у и формацији 5 - 1 са истуреним Куртешом. После 10 минута резултат је био 6:3. Успели су Шапчани да се ослободе притиска и заиграли су нешто агресивније. У првом полувремену за Војводину тек при крају ушао Немања Прибак који је прошле сезоне био командант игре Новосађана. Како је време одмицало Шапчани су били све бољи и бољи у нападу, а навијаче Металопластике разгалио је цепелин у изведби Срдановића и Брајовића.

У последњем минуту првог дела бек Војводине Марин Бунета необзирно је оборио једног играча Металопластике те је због тога добио црвени картон и није имао прилику да помогне саиграчима.

У наставку меча Шапчани су стартовали знатно боље и након пет минута игре у другом делу дошли су до изједначења 16:16. Искусни голмана Металопластике Арсић је зауставио неколико шутева и тако донео додатну енергију "плавима". Војводина је поново дошла до предности и играла је бољи рукомет, али су беспотребних искључењима омогућавали Шапчанима да се резултатски одржавају у мечу. Новом серијом искључења Новосађана Шапчани су дошли изједначења 21:21. Металопластику је у наставку сусрета предводио сјајни Додић, члан омладинске репрезентације Србије са осам постигнутих погодака. Драма је достигла врхунац у последњих пет минута  када је Металопластика по први пут повела, али су Новосађани брзо дошли до егала. Тренер Више Ројевић се у последњим минутима определио за искусну поставу са Прибаком, Пуховским Пешићем, али нису успели да направе разлику. У последњем нападу на утакмици искусни Брајовић савладао је Идризија и донео Металопластици орви трофеј у сезони.

За најбољег играча утакмице проглашен је играч Шапчана Додић.

В. Гвозденовић

Војводина - Металопластика  28: 29 (15:12)

ЛОЗНИЦА: Дворана Лагатор, гледалаца: 300. Судије: Боричић и Марковић (Београд). Седмерци: Војводина 1 (1), Металопластика  3 (3). Искључења: Војводина 18, Металопластика 6 минута.

ВОЈВОДИНА: Идризи 11 одбрана, Лучин 2 одбране, Васић, Милић 1, Прибак 1, Вуковљак, Куртеш 1, Миленковић 5, Савић 3, Рађеновић 4, Пешић 5, Томић, Роган 2, Бунета, Грозданић 4 (1) Пуховски 4.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Арсић 13 одбрана, Павковић, Додић 8 (2), Карић, Јевтић 2, Срдановић 2, Мирковић, Миловановић 2, Азиз 2, Терзић, Иванић 1, Дамјановић, Симић 4, Брајовић 4, Петровић 1, Дакић 3.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести