Суперлига: Дерби Новосађанкама

Дерби 19. кола Суперлиге, одигран у Новом Саду, донео је победу рукометашица Војводине, које су, после узбудљиве и неизвесне борбе, савладале фаворизовану екипу Железничара из Инђије.
ЖРК Војводина: Тамара Жарковић постигла скоро половину Војводининих голова
Фото: ЖРК Војводина: Тамара Жарковић постигла скоро половину Војводининих голова

Одавно у СЦ Слана бара није виђена тако занимљива утакмица, са много преокрета, где су готово све играчице дале максимум.

Утакмица се играла на гол више, пошто обе екипе нису придавале много пажње дефанзивним задацима. Војводина је имала много расположенијег голмана Невену Радојчић, која је у пресудним моментима чинила превагу, мада је  и њена колегиница из супротног табора Софија Жак носила своју екипу. Рукометашице Војводине одавно нису мање грешиле, посебно у нападу, где је до изражаја дошла сјајна и сигурна Тамара Жарковић, која је постигла 15 голова, а на другој страни Дуња Табак је 11 пута погодила.

У првом полувремену Војводинину игру, поред Жарковићеве, носила је Емилија Лазић, а имала је и подршку Миле Чаушевић, па су Новосађанке после преокрета у 8. минуту (5:4) стигле до максималних пет голова предности (13:8) у 18. минуту. Кризни период код изабраница Милета Зечевића наступио је од 33. до 40. минута када су Инђијке предвођене омаленом Александром Бакшом, те Јованом Аврамовић, Зораном Чаврић и Дуњом Табак, истопиле предност домаћина, а потом серијом 5:0 прешле у вођство (23:22) у 39. минуту.

Уследила је борба прса у прса, било је много изједначења и резултатских преокрета, али је Војводина захваљујући Жарковићевој, Велићчковићевој, Лазићевој и Зечевићевој, као и голманки Радојчић, поново преузеле контролу игре и резултатско вођство (36:33). Иако се чинило као да су се уплашиле да победе, Инђијке се нису предавале. Нпротив, поново су унеле пометњу у редове домаћина, међутим, када је Тамара Жарковић почетком последњег минута повећала предност на два гола разлике (37:35) свима у сали је било јасно да бодови остају у Новом Саду.

Ј. Галић

ЖРК Војводина: Тамара Жарковић постигла скоро половину Војводининих голова

Војводина - Железничар 37:36 (19:15)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, судије: Милош и Ђорђе Јевтић (Лазаревац), седмерци: Војводина 8 (8), Железничар 9 (7), искључења: Војводина 14, Железничар 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Гутеша, Вулић, Чаушевић 4, Жарковић 15 (8), Ловрић 1, Ђукић, Кнежев, А. Лазић, Ивошевић (1 седмерац), Рнић, Величковић 3, Е. Лазић 8, Радојчић (18 одбрана, 1 седмерац), Зечевић 6, Узелац -.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Жак (10 одбрана), Чаврић 4 (1), Новаковић, Кнежевић 2 (1), Влаисављевић, Табак 11 (5), Аврамовић 4, Тодоровић, Михајловић (2 одбране), Зорић, Дмитровић 3, Ћазић 1, Жакула, Живков 7, Бакша 2, Зубовић 2.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести