Суперлига: Пазарци зауставили Кикинђане

Кикинђани нису успели да забележе шесту узастопну победу, а у томе су их на њиховом терену зауставили играчи Новог Пазара који су овом победом заслужено однели два велика бода која ће им пуно значити у борби за плеј-оф.
rukomet, pixabay
Фото: Pixabay

Међутим, мора се рећи да  до 10. минута није изледало да ће гости из Новог Пазара победити. Домаћин је имао вођство од 6:2, али су гости десет минута пре краја овог дела игре успели да изједначе - 8:8. До последњих секунди играо се егал и резултат је чак пет пута био поравнан, а онда је најбољи стрелац лиге и екипе Армин Калтак успео да постигне тринаести гол за своју екипу и тиме са на одмор отишло са голом разлике за тим са југа Србије.

Само што је почело друго полувреме домаћин је успео да голом Голића поравна на 13:13, али су гости поново дошли у вођство, а стрелац је био Славуљица. У 42. минуту резултат је био изједначен (17:17) да би после тога тим из Новог Пазара преузео вођство.  Покушавали су домаћини да стигну ову разлику и у томе су били у прилици три минута пре краја, али у томе нису успели. У пресудним тренуцима Кикинђани су грешили и тако се може рећи да су изгубили меч у самом финишу сусрета - 24:26.

Остаје нејасно зашто тренер домаћина Горан Куртеш није у наставку указао прилику Мишкову који је одлично бранио у првом делу игре, већ је упорно у игри држао Витаса, који није имао свој дан.  Занимљиво је истаћи да и први стрелац Кикинђана Милан Лисица ни једном није савладао гостујућег голмана. Овим поразом тим са севера Баната је по свему судећи изборио све шансе за борбу у плеј-оф.

М. Секулић

Кикинда Гриндекс - Нови Пазар 24:26 (12:13)

КИКИНДА: Хала СЦ “Језеро”, гледалаца око 1000, судије: Стојковић (Ниш) и Николић (Лесковац). Седмерци: Кикинда Гриндекс 2 (2), Нови Пазар 1 (1). Искључења: Кикинда Гриндекс 4, а Нови Пазар 8 минута.

КИКИНДА ГРИНДЕКС: Витас (4 одбране), Кецман, Трнинић 1, Дукатаров, Лисица, Голић 4, Кењало, Куртеш 1, Делибашић, Мишков (13 одбрана), Гамбер, Врговић 6 (2), Трумбеташ 7, Рогљачин, Комарек 5, Мирић.

НОВИ ПАЗАР: Гемаљевић (18 одбрана), Жујовић 2, Угљанин, Сефовић, Ћосовић, Мекић, Међедовић, Ракић, Калтак 6 (1), Нујчиновић, Славуљица 7, Шапоњић 6, Милошевић 2, Максић 2.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести