СВЕСРПСКИ КУП ЗА РУКОМЕТАШИЦЕ: Јагодинке шампионке, Анђушић пресудила Бањалучанкама.

Рукометашице Јагодине освојиле су Свесрпски куп победом над Борцем из Бањалуке са 27:26. Херој Јагодинки била је Милица Анђушић која је поготком у последњим секундама решила питање победника.
РСС
Фото: РСС

Јагодинке су солидно кренуле и прве су дошле до предности, али је Борац имао спреман одговор и брзо је анулирао предност противника. Обе екипе су играле борбено, а у првом полувремену нешто конкретније су биле Бањалучанке које су водиле већим делом и одиграле су веома добро у фази одбране против српског шампиона. Након 30 минута резултат је био нерешен 12:12 што је наговестило сјајан наставак сусрета.

Уследио је феномелано друго полувреме. Рукометашице обе екипе су ,,гинуле" за сваку лопту и играле на веома високом нивоу. Поново је, као на старту сусрета Јагодина играла конкретније и пред последњих 15 минута имала је три гола предности, али су се поново тргле Бањалучанке, смањиле заостатак и учиниле завршницу занимљивијом. У одлучујућим моментима Јагодинке су биле смирене, лако су долазиле до погодака док су играчице Борца до погодака стизале или уз подигнуту руку судија или са линије седам метара. У последњим секундама лопта је била у поседу Јагодине, брзо је стигла на крило где је била Милица Анђушић и голом је донела Јагодини трофеј намењеном освајачу Свесрпког купа.

В. Г.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести