Трбојевић на клупи Каћана

Поново је каћки Храм одисао чудесном енергијом, са пуно емоција, живости, снаге, вере, наде и жеље на почетку припрема рукометаша Југовића пред 34. сезону у Суперлигашком друштву.
jugovic
Фото: Dnevnik.rs

Нема сумње у то да је то последица силног мотива младих играча у небескоплавим дресовима да се већ на првом тренингу докажу новом тренеру Ђурађу Трбојевићу. Легендарни играч и тренер после 15 година вратио се у Југовић, у клуб у који је као играч унео нове, господске манире и луцидност у игру. Сада ће, као и два пута пре тога, покушати младим и претежно још увек голобрадим младићима да открије све чари и лепоте рукомета, по којима је био препознатљив у Југославији.


Састав

Тренер Ђурађ Трбојевић на располагању има следеће играче: Зорана Андрића, Борислава Миловановића, Милоша Ћерана, Душана Марића, Давора Станкулића, Николу Врговића, Вању Смиљанића, Немању Момчиловића, Филипа Јокића, Предрага Родића, Николу Хајдера, Марка Жикића, Николу Грубића, Александра Кочића, Дејана Карана, Мирослава Гроздића, Бранка Мачкића, Ненада Живковића, Николу Богојевића, Борка Вјештицу и Милета Лончара.


„После 15 година вратио сам се у клуб, за који слободно могу да кажем да је моја друга кућа, у којем сам доживео много тога лепог и који је био признат не само на нашим просторима, већ и у Европи. Када сам крочио у Храм, добио сам невероватну жељу за новим доказивањем. Додатни мотив за тим дали су ми ови млади играчи, који су најпре погледима приликом упознавања, а потом квалитетом, талентом, као и залагањем на првом тренингу показали огромну жељу да усвоје ново знање и да се заједничким снагама упустимо у изазове у наступајућој сезони. Још више је то подгрејало Југовићево руководство са председником Момчилом Лубурићем и директором Драганом Врговићем на челу“, у једном даху је изговорио Трбојевић.


Стабилизација

Оно што је дало крила спортском погону свакако је и сазнање које су добили од управе, које је саопштио председник Момчило Лубурић.

„Са задовољством истичем да смо током лета успели да стабилизујемо клуб,  финансијски и организационо. Успели смо да се ослободимо дуговања, што нам даје добру основу за даљим напретком и бољим условима. Ангажовали смо за тренера легендарног Ђурађа Трбојевића, а сада радимо на томе да побољшамо рад с млађим категоријама довођењем нових тренера. На тренингу прве екипе имамо 22 играча, али ћемо настојати да доведемо још два-три искуснија рукометаша како бисмо могли да кренемо у јуриш на плеј-оф“, рекао је Лубурић.


Истакао је Трбојевић одушевљеност играчима који су се појавили на прозивци (19) са показаним знањем, вољом и снагом.

„Свестан сам шта младост са собом носи – с једне стране превелику жељу за доказивањем, а с друге неискуство. Покушаћу да искористим њихове индивидуалне потенцијале и с правом мером и формулом то преточим у складну целину и да се ухватимо у коштац с осталим екипама у лиги, у којој се до последњег кола неће знати учесници плеј-офа и плеј-аута.  Имам још једну жељу - да се на трибине врате навијачи, који су увек били Југовићев кључни играч, поготово у време похода на трофеј Челенy купа, који је 2001. године стигао у Каћ“, открио је Ђурађ Трбојевић је као тренер увео Војводину у Суперлигу и с њом освојио национални куп, ЖСК је увео у Прву лигу, с великим успехом предводио је са клупе Црвенку, Југоинспект, Макс спорт, Инђију, као и женску репрезентацију Србије и Црне Горе.        

Текст и фото: Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести