Тренер РК Војводина Борис Ројевић задовољан после дербија у Шапцу:  Поносан на своје момке

Рукометни клуб Војводина још једном је показала и потврдила да је најдоминантнија екипа у Србији и да га, без обзира на преосталих седам утакмица, тешко ко може избацити из шампионског колосека.
Rojevic 14
Фото: Борис Ројевић (чучи), фото: РК Војводина

Победом у Шапцу актуелни шампион је побегао другопласираној Металопластици за четири бода и шансе да не пришије девету звездицу на свом дресу свео у домен теорије.

После убедљиве победе и сјајне партије у Шапцу (26:20) у редовима Новосађана влада велико задовољство, што је потврдио и стратег црвено-белих Борис Ројевић.

- Када имате сјајног Светислава Веркића на голу, фанатичну и фантастичну одбрану у којој сви играчи дају максимум и дисциплинован напад који предводи невероватни Немања Прибак онда није тешко славити против квалитетног састава Металопластике. Занимљиво је то да фанатичну борбу нисмо приказали само у Шапцу, већ она је заступљена од почетка сезоне. Овом приликом бих похвалио све играче и јако сам поносан на њих - нагласио је тренер Војводине Борис Ројевић.

Војводина је још једном показала сву своју немоћ, а могли смо и да видимо немоћ вицешампиона Србије.


Фаворити у Купу, опрезност на висини

Први велики испит, ново искушење је завршница националног купа “Проф. др Бранислав Покрајац” у Смедереву, који се игра 10. и 11. априла.

- Играмо против Радничког из Крагујевца, који је избацио Динамо и у једном тренутку водили 10 голова разлике. Претходна два кола су изгубили једним голом од Партизана и Металопластике, то показује да имају велики квалитет. До Купа ће им се вратити неки повређени играчи. Морамо максимално да се фокусирамо на њих и да их прескочимо. Потом чекамо финале пре финала Железничар - Металопластика. Једна утакмица одлучује, то је увек незгодно. Надам се да ћемо изаћи у најјачем саставу и обећавам да ћемо дати све од себе. Иако имамо седам узасопних титула и неколико других трофеја, ми смо и даље гладни трофеја - рекао је Ројевић, а на питање кога прижељкује у евентуалном финалу додао је:

- Свеједно која од ове две екипе буде у финалу, ми морамо да оправдамо улогу фаворита и да одбранимо трофеј. По мени су истог квалитета, играју са доста трчања. Када боље размислим, ипак, више бих волео Железничар.  


- Металопластика је одиграла неколико озбиљних утакмица у регионалној Сеха лиги, у оба меча је била боља од Татрана из Прешова, намучила је Еурофарм Пелистер у Битољу... Не причам о утакмицама у којима су чували играче и играли с младим рукометашима, већ где су одиграли одличне и озбиљне мечеве. Показали су да имају одличан квалитет. Имају Воркапића, који може да игра у најбољим екипама Лиге шампиона, потом Митровића са одличном међународном каријером, а да не говорим о голману Бомештеру, трећем голману А репрезентације, потом Срдановићу, Бабићу. Показали су какав тим имају. Међутим, Војводина има момке који се страховито боре, који раде јако добро, професионално и много сати дневно су у сали, управо то је оно по чему смо испред свих опсталих екипа.

Како за сада ствари стоје Новосађанима тешко ко може узети бодове, а камоли угрозити трон. Била би то 9. титула, осма узастопна.

- Потребно је да будемо опрезни, остало је још седам кола, неки најважнији играчи после утакмице пријавили су озбиљне повреде, уз то незгодна је година короне, зато је неопходно што пре обезбедити шампионску титулу и да не дозволимо да уђемо у проблеме те врсте. Имамо шест тешких утакмица - гостовање у Крагујевцу, Лексовцу и Панчеву, док нам долазе Железничар, Металопластика и Партизан. Нема ту предности домаћег терена, више ме плаше повреде и стално играње среда-субота, па немамо времена да добро и квалитетно тренирамо. Екипа је у одличној форми од почетка сезоне и познао је да је то тешо одржати до краја сезоне. Наравно, даћемо све од себе да дођемо до титуле - нагласио је Ројевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести