Аркус лига: Шампион близу одбране титуле

Рукометаши Војводине победом у Шапцу, над директним конкурентом за највиши пласман, Металопластиком, направили су велики корак до одбране шампионске титуле.
Аркус лига/Детаљ са утакмице у Шапцу
Фото: Аркус лига/Детаљ са утакмице у Шапцу

Тешко ће неко моћи да угрози Новосађане имајући у виду да су све директне ривале за трон победили на њиховим теренима.

Дерби у Шапцу, уместо жестоког окршаја и борбе до последњег звука сирене, донео је апсолутну доминацију и показао сву моћ и квалитет актуелног шампиона, где су изабраници Бориса Ројевића одржали час рукомета, али и немоћ вицешампиона Србије и другог учесника у Сеха лиги, Металопластике, која је у другом полувремену тек у осмом  минуту постигла погодак, 11. по реду. Истина, Шапчани су хтели победу и немају лошу екипу, али у овом сусрету једноставно нису могли да се одупру уигранијем, борбенијем и квалитетнијем ривалу, који целе сезоне игра на изузетно високом нивоу.

Металопластика је од почетка покушала да изненади и припрети гостима. Врло брзо се испоставило да је то претња у празно, пошто су Шапчани имали само почетно вођство 1:0. Војводина је у утакмицу ушла спремније, заиграла брже и борбеније, са снажном одбраном са голманом Светиславом Веркићем на челу, док су напад градили дуже где је до изражаја долази цреатор игре Немања Прибак, који је постизао голове, али и сјајно упошљавао крила и повоте, који су правили разлику на црти “извлачећи” седмерце, где је предњачио Александар Куртеш. Младен Шотић је био немилосрдан са линије од седам метара, док је Александар Бабић постигао прелеп погодак. Тако разиграна Војводина стигла је до шест голова предности, а већим делом водила је три-четири гола разлике.

Обе екипе играле су базирале на јакој одбрани, прилично оштрој, што се одразило и на велики број искључења. Ипак, Војводинина одбрана којом је командовао Миљан Вуковљак била је много квалитетнија и сврсисходнија. Превагу је у нападу доносио 36-годишњи Прибак, који је толико играо паметно и зрело, није трошио много снагу, упошљавао је саиграче и постизао голове. Војводина је била доминантна, а није ни чудно то када у својим редовима има двојицу ванземаљаца Веркића и Прибака.

У наставку, Новосађани су одиграли перфектно дубоку зону и одлични напад са Прибаком на челу, који је решетао мрежу Металопластике. Војводина је у том период игре играла колико јој је требало, нигде није журила, набад јој је био дужи, сигурнији. Шапчани су успели да се врате у “игру” дошавши на заостатак од два-три гола, али то је било све што су могли да ураде. Одлични Прибак је водио саиграче до циља, Веркић је и даље доминирао на голу, млади Томић давао је голове када је било најпотребније и доводио до очаја екипу Металопластике у дефанзиви, док су Куртеш, Ратковић и Вуковљак држали све конце у одбрани. Једноставно, сви играчи Војводине дали су свој допринос и имали запажене роле.  

После ове утакмице остало је да провејава само једно питање: “ко је тај у српској елитној дивизији који може да скине Војводину са трона?”.

Ј. Галић

МеталопластикаВојводина 19:26 (10:14)

ШАБАЦ: Спортска хала Гимназије, без публике, судије: Боричић (Гроцка) и Марковић (Железник), седмерци: Металопластика 1 (1), Војводина 7 (6), искључења: Металопластика 16, Војводина 12 минута.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Бомаштар (9 одбрана, 1 седмерац), Радисављевић, Срдановић 2, Иванић 2, Писарић 3 (1), Антонијевић, Ђукић 4, Митровић 1, Тодоровић, Миловановић, Додић 2, Воркапић 3, Бабић, Јевтић, Дошен, Брајовић 2.

ВОЈВОДИНА: Веркић (12 одбрана), Арсенић, Шотић 7 (6), Рађеновић, Бабић 1, Вуковљак, Миљковић, Томић 4, Милић 1, Прибак 4, Николић 2, Миленковић 2, Станковић 2, Куртеш, Ратковић 2, Мирковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести