Турнир пријатеља „Нови Сад 2019”: Традиција за понос рукомета

Рукометни клуб Нови Сад 021 од данас до суботе 14. пут биће домаћин међународног турнира ветерана (Турнир пријатеља Нови Сад 2019).
veterani 2
Фото: Нови Сад 021

Ове године надметаће се 30 екипа са око 500 учесника из Србије, Македоније, БиХ, Хрватске, Италије и Румуније. Као и прошле године, ветерани ће се такмичити у две старосне групе - 35+ (10 екипа) и 45+ (12), док су даме у једној категорији (8). Утакмице ће се играти у каћким дворанама Храм и ОШ “Ђура Јакшић”.

„Сваке године изнова се радујемо новим сусретима са нашим драгим пријатељима. Три дана проведемо играјући рукомет и дружећи се у дивној атмосфери. Нажалост, ове године смо, због смањеног смештајног капацитета хотела Нови Сад који је наша база, били принуђени да ограничимо број екипа иако је заинтересованост била велика. Трудили смо се да задржимо традиционалне учеснике, а да се нико од наших пријатеља не наљути“, рекао је председник ВРК Нови Сад 021 Зоран Чомбе Дејановић.


Програм

Данас ће се утакмице играти у сали ОШ“ Ђура Јакшић” од 17 до 21 час, у петак на истом месту и у истом периоду, као и у Храму од 9 до 20 часова. У суботу играће се у Храму од 9 до 17 часова.


Фото: Нови Сад 021

Припреме за турнир су почеле још у септембру.

„У децембру смо знали оквирни број екипа. Поред наших сталних гостију, први пут ће заиграти Слога из Горњег Вакуфа и Арена-Пула из Ријеке, док су нам Словаци, Грци и Мађари у последњем тренутку отказали“, рекао је члан Организационог одбора Ивица Оличков.

Један од организатора Петар Вокић подсетио је да је новосадски турнир ветерана радо прихваћен у региону.

„Познајемо се годинама, другујемо, а наше пријатељство је више од тога. Сви воле да дођу у Нови Сад. Склони су да кажу да се у Новом Саду осећају као домаћини. Очекујемо да ће се турнир одржати у фер и коректној атмосфери и да протећи без повреда. Позвам љубитеље рукомета да дођу и да уживају у потезима бивших асова“, поручио је Вокић.

Без помоћи пријатеља и спонзора манифестација  би се тешко одржала.

„Захвалио бих се на помоћи управама Југовића и ОШ “Ђура Јакшић”, Ловачком удружењу из Каћа, Агроинтеру, ЈП ГСПНС, Кокти из Каћа, Месари Милић и хотелу Нови Сад, који нам је небројено пута изашао у сусрет“, нагласио је Зоран Дејановић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести