Турнир Растимо – Трофеј града Новог Сада

Традиционални, девети међународни турнир Растимо - Трофеј града Новог Сада у рукомету и мини-рукомету одржаће се у понедељак и уторак у спортским халама у ОШ “Јожеф Атила” и СЦ “Петроварадин”.
Turnir Rastimo/arhiva Dnevnik
Фото: архива Дневника/ Моменат с прошлогодишњег турнира

Очекује се учешће више од 450 малишана из Египта, Републике Српске, Црне Горе и Србије. Домаћин и организатор је Рукометни клуб Растимо, а овај дечји турнир има статус манифестације од посебног значаја за Град Нови Сад. Ове године има посебну тежину пошто је Нови Сад Омладинска престонице Европе.

- Растимов Трофеј има посебну вредност и значај за младе рукометаше, али и њихове тренере. Они на турниру могу да кроз игру, дружење и такмичење провере и упореде рукометно знање и стекну слику о тренутном стању и вредности. С друге стране, тренери да виде у ком правцу се развијају њихови играчи. Манифестација је и од туристичког значаја, пошто млади који долазе у Нови Сад упознају културне и историјске знаменитости града и околине - рекао је директор турнира Ђорђе Јакшић.

Рукометаши и рукометашице рођени 2004. године и млађи играће у хали у Петроварадину данас од 9 до 18 часова, а сутра од 9 до 16, с тим да су утакмице за пласман планиране после 14 сати. Они најмлађи, у мини-рукомету данас од 9.30 до 16 часова играће у хали ОШ “Јожеф Атила”.

- Захвалио бих се на сарадњи и помоћи у организацији Градском  спортском савезу, Градској управи за спорт и омладину, Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта, Спортском савезу Војводине и Градском рукометном савезу - додао је Јакшић.       

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести