Турнир ветерана: Победничка серија Сенћана 

Ветерани Рукометног клуба Сента победници су међународног турнира за играче преко 40 година, који је приређен у Сенти уз учешће шест екипа, којим је обележено две деценије надигравања и дружења са рукометашима из Мађарске.
РК Сента/Ветерани Рукометног клуба Сента
Фото: РК Сента/Ветерани Рукометног клуба Сента

Сенћани су тиме наставили успешну серију јер су најбољи били и на претходна два турнира у Будимпешти и Дабашу (Мађарска), а иначе сваке године се одигра шест турнира при чему је наизменично увек домаћин друга екипа.  

Сенћани су на јубиларном турниру прво место и победнички пехар освојили победивши у финалу екипу Терексем из Балатонбоглара (Мађарска) 13:11. За треће место ветерани Кањиже су били успешнији од екипе МАФЦ Будимпешта 8:7, док је за пето место Кечкемет надиграо Дабаш 14:9.

Свим екипама су додељени пехари, а посебне награде заслужили су најуспешнији појединци. За најбољег играча турнира проглашен је Тамаш Пергел из Сенте, најбољи стрелац је Јожеф Зеке из екипе Терексем (Балатонбоглар), док је признање као најстарији учесник турнира добио Бранко Милованов из Сенте.

Рукометни ветерани Сенте поред ових учествују и на другим турнирима у земљи и иностранству, или у зајендичким екипама. Тако ће заједничка екипа Дабаш-Сента крајем јула учествовати на Првенству Европе за ветереане преко 40 година, који ће се одржати у Торину (Италија).

М. Митровић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести