У Црвенки одржан 22. „Чилетов меморијал”: Тријумф рукометаша Кикинде

Рукометни клуб Црвенка 22. пут је била домаћин Меморијалног турнира „Слободан Чиле Мишковић“, у знак сећања на једног од најбољих играча, који је освојио златну медаљу на Олимпијским играма 1972. године у Минхену.
trbojevic i kovacevic
Фото: Ђурађ Трбојевић и Радан Ковачевић, фото: Приватна архива

У дресу репрезентације Југославије, Мишковић је одиграо 89 утакмица и постигао 60 голова. Уз домаћина, екипу Црвенке, на „Чилетовом меморијалу“ наступили су и прошлогодишњи победник, Пролетер из Зрењанина, Кикинда и Врбас.

Овогодишнњи Меморијал протекао је у знаку Кикинђана, којима је припао победнички пехар, дар Рукометног савеза Војводине. Кикинђани су у финалу победили Врбас 17:14, а пехар им је уручио председеник РСВ Јован Ковачевић. За најбољег средњег бека, што је позиција на којој је и Чиле играо, проглашен је Радан Ковачевић из екипе Врбаса, а пехар му је уручио Ђурађ Трбојевић, такође легендарни организатор игре Црвенчана.

У утакмици за треће место, домаћин, иначе Б суперлигаш Црвенка, славила је над елитним лигашем Пролетером из Зрењанина 25:20. Сусретима за пласман претходили су полуфинални мечеви. Врбас је победио Црвенку 23:21, а Кикинда Пролетер 18:16.

Пре почетка турнира, делегације клубова, учесника Меморијала “Слободан Чиле Мишковић” положила је цвеће на гроб легендарног аса на црвеначком гробљу.

Ј. Галић – Т. Јововић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести