Умичевић: Боесен је безобразан, очекујем демант селектора

САРАЈЕВО: Председник Рукометног савеза Босне и Херцеговине (РСБиХ) Маринко Умичевић оценио је да су изјаве помоћног тренера репрезентације Лесеа Боесена о условима рада безобразне и поручио да од селектора Билала Шумана очекује демант.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

"Не знам ко је тај човек. Он се сам наметнуо и дошао ту, њега Рукометни савез никада није ангажовао, то је приватна линија нашег селектора. Он нема никакав однос с Рукометним савезом, а његова изјава је у најмању руку безобразна и срамна. Рукометаши БиХ су припреме обавили у хотелу с пет звездица, све им је исплаћено. Путни трошкови, дневнице за Хрватску, дневнице тамо, нова опрема. Селектор и он су се тек у Норвешкој сетили да немају доктора и физиотерапеута. А наш селектор и његов бајни помоћник имају четири помоћника. То нема нигде на свијету. И ЕХФ је рекао да могу бити само два помоћника", рекао је Умичевић за Кликс.ба.

Првом човеку РСБиХ посебно је засметала изјава данског тренера да Хрвати и Срби не желе функционалну мултикултуралну Босну и Херцеговину, а рукометна репрезентација је пример функционалне мултикултуралне БиХ

"Шта се он петља да Срби и Хрвати неће да учествују у раду савеза? Какве су то његове изјаве? Па ја сам председник, а Србин сам. Имамо и Срба и Хрвата у репрезентацији. Како може да се упусти у такве глупости. На концу конца и његова је Данска испала. Нек иде тамо, нека буде селектор Данске. Он је за Управни одбор непожељна особа након таквих изјава. Долазио је на своју руку. Ми смо њему недавно исплатили 6.000 КМ путних трошкова за авионске карте. Ја сам шокиран његовом изјавом, јер оно је стварно безобразно. И волео бих да се огласи селектор, да све то демантује. Тражим од њега, ако то није његово масло, да се јави и све демантује. Све смо људима платили", истиче Умичевић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести