Веркић: Ривалима свака част, пехар остаје код нас

Иако је до почетка завршног турнира Купа  у Смедереву остало још три дана, већ се осећа рукометна грозница.
д
Фото: РСС

За пехар бориће се Раднички из Крагујевца, Војводина из Новог Сада, нишки Железничар и шабачка Металопластика. Бранилац трофеја Војводина важи за фаворита у Смедереву.

- Ради се за нас о изузетно важном такмичењу, јер је у оптицају борба за први трофеј у овој сезони. Од свих учесника на фајнал-фору можда ми имамо најлакши посао у полуфиналу, пошто играмо са Радничким. Без обзира што Крагујевчани на папиру имају најмање шансе, ми се за ту утакмицу спремамо као да је финале. Нама име ривала не значи ништа, јер у сваку утакмицу детаљно припремамо, тако да ћемо против Крагујевчана ући максимално спремни. Раднички је ове године ушао у Аркус лигу и направио изненађење, тако да понављам, морамо максимално да их респектујемо - рекао је капитен Војводине Светислав Веркић.

Други полуфинални сусрет између Железничара и Металопластике биће куд и камо жешћи и резултатски неизвеснији у односу на први пар.

- Пре две седмице Железничар је у Нишу победио Шапчане са девет голова разлике, што уопште није реално. Металопластика је у том периоду имала много утакмица и мало времена за опоравак, па су Нишлије искористиле њихов уморне. Сада ће то да буде тотално другачија утакмица, тако да никоме не бих давао предност. Шансе су пођеднаке.

Уз претпоставку да ће Новосађани да изборе финале, занимало нас је кога би капитен желео да им буде ривал у финалу.


Екипа испред појединца

Прошле године Веркић је изабран за најбољег голмана завршног турнира у Зрењанину.

- Не волим да причам о себи, Прибак и ја  искуством доносимо сигурност у  моментима када треба да се направи разлика. Ипак, испред личног, стављам успех колектива. Неважно је ко ће да буде најбољи играч, битно је да Војводина освоји пехар. А да ли ће играч утакмице бити Прибак, Рађеновић, Шотић или ја, то је сасвим небитно, једино је важан пехар – јасан је Веркић.


- Свеједно нам је. Ниједна од екипа у Смедереву не не може  да понуде нешто специјално и ново. Нека победи рукомет и бољи, а ми ћемо свакако спремни дочекати ривала ма ко то да буде. Ко год да прође биће уморнији од нас. Свака част ривалима, али верујем да ћемо се ми радовати.

Војводина прижељкује седми пехар Купа.

- Желимо нови трофеј  и сматрам да имамо квалитет да га освојимо. Имамо одличну атмосферу у екипи и играчки квалитет и сматрам да смо најближи победничком пехару. Подвлачим, у Смедерево идемо да освојимо пехар, а не да га бранимо – поручио је Веркић.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести