Владимир Цупара: Не постоји чаробни штапић

Рукометни репрезентативац Владимир Цупара ове сезоне има запажене роле на голу мађарског шампиона Веспрема, који је међу главним кандидатима за освајање титуле елитног клупског такмичења Старог континента.
cupara, rss
Фото: Владимир Цупара, фото: РСС

Имајући у виду ванредно стање због коронавируса још увек је непознаница да ли ће се и када наставити овогодишња такмичења. Цупара је предводио Веспрем у првој утакмици четвртине финала регионалног такмичења Сеха лиге у Новом Саду, када је савладана  Војводина са 25:20. Тада се није знало да ће ревнаш бити одложен.

Позвали смо репрезентативног голмана да нам исприча каква је ситуација у Мађарској.

– И у Мађарској је уведено ванредно стање. Јавни живот је добрим делом стао, као и у Србији. Прошлог викенда престала су такмичења. Границе су затворене, могу да дођем у Србију, али не могу да се вратим, тако да још нисам одлучио шта ћу да урадим. Поразговараћу са челницима клуба, поред мене у Веспрему су  и Петар Ненадић и физиотерапеут Немања Вучић. Сви играчи су тестирани на коронавирус, као и наше породице и сада чекамо резултате – прича Цупара.  

И у Мађарској је уведено ванредно стање. Јавни живот је добрим делом стао, као и у Србији. Прошлог викенда престала су такмичења. Границе су затворене, могу да дођем у Србију, али не могу да се вратим, тако да још нисам одлучио шта ћу да урадим

Питамо сјајног голмана каква је ситуација што се тиче самог живота.

– Продавнице су добро снабдевене,као и пре појаве вируса, и заиста нема панике. Међу спортистима нема страха, с тим што је непознаница када ћемо се вратити на терене. 

У рукометним кулоарима у нашој земљи нагађа се ко ће на селекторској клупи наследити Ненада Перуничића. Како незванично сазнајемо, најближи је тренер Веспрему Давид Давис, који би као сарадника имао легендарног српског рукометаша  Момира Илића.

– Једино што знам је то да су челници РСС разговарали са мојим тренером. По мени, довођењем странца за селектора репрезентације био би добар потез, само може да донесе добро.Успеси једног спорта везују се пре свега за успехе репрезентације, па је за српску рукометну будућност од највећег значаја  да национална селекција бележи добре резултате. Оно што је важно јесте то да ми у рукометној Србији морамо да схватимо да ко год да дође за селектора не смемо и не треба да очекујемо да добри резултати стигну одмах. Не постоји чаробни штапић,потребно је време, минимум две године,  да се успостави систем по вертикали и да тек онда рачунамо на успехе.Најреалније је да се за четири године умешамо у борбу за медаље на најзначајнијим такмичењима, јер преко ноћи нема врхунских резултата - сматра Владимир Цупара.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести