Војводина победом кренула у одбрану титуле

У војвођанском дербију и репризи финала Купа Србије опет су као победници изашли рукометаши Војводине, док је Динамо још једном остао кратких рукава.
RK Vojvodina/RK Vojvodina
Фото: РК Војводина/Детаљ са утакмице на Сланој бари

Новосађани су у првом колу плеј–офа Суперлиге, после преокрета на крају првог полувремена, славили на Сланој бари и дошли су до првих бодова у походу на седму узастопну титулу.

– Незадовољан сам игром у првих 20 минута, деловали смо успавано, нисмо имали контакта због повреда Мирка Милашевића и Горана Тркуље који су срце одбране. Тек касније смо почели да се будимо и ценимо лопту, . шутирали смо исхитрено. Динамо је сјајна екипа и добро смо се припремили за њих – прокоментарисао је после прве победе у Суперлиги тренер актуелног шампиона Борис Ројевић.

Стратег Новосађана имао је речи хвале за ривала из Панчева, који им је ове сезоне један од главних конкурената за трофеј.


Реванш у Панчеву

Панчевци нису истрајали у намери да дођу до првог брејка у плеј–офу Суперлиге, а лево крило Динама, Милош Баруџић, открио је и разлоге пораза. 

– Лепо смо почели, али смо лако препустили предност Војводини. Нисмо смели тако брзо да испустимо три гола разлике. Да би се оваква Војводина победила потребно је да имате сјајан дан и не сме да пада концентрација од првог до последњег минута. Момци су се борили, дали су све од себе и надам се да ћемо се Новосађанима за овај пораз реванширати у Панчеву – рекао је Баруџић.

Николић данас на прегледу 

Пех је задесио Војводину пред крај утакмице када је због повреде левог колена терен напустио десни бек, млади Јовица Николић. Он ће данас обавити снимање магнетном резонанцом, а до уторка ће се знати коначни резултати.


– Можда ће неко рећи да је непоштовање што сам тражио тајм–аут на 40 секунди до краја, када смо имали четири гола предности, али то није био случај. Учинио сам то из великог поштовања и тај тајм–аут није случајан. Желео сам да одемо на пет голова разлике у случају истог броја бодова на табели и међусобног сусрета, што значи да изузетно ценим екипу из Панчева и мислим да могу много у плеј–офу.

Обистиниле су се стрепње екипе са Слане баре да ће дуел против Динама бити тежак.

– Славили смо освајање Купа, дошло је до малог опуштања и сви смо се прибојавали да бисмо овај меч могли чак и да изгубимо. То се и видело на почетку. После смо упалили машину, а и било је мало жешће на полувремену у свлачионици, али то је резултирало тиме да у другом полувремену одиграмо са 120 посто снаге и дођемо до тријумфа – закључио је Борис Ројевић.

К. Б.

Резултати:

Нови Пазар – Партизан      27:32

Војводина – Динамо   24:19

Железничар – Металопластика 36:35

1. Партизан

1

1

0

0

32:27

2

2. Војводина

1

1

0

0

24:19

2

3. Железничар

1

1

0

0

36:35

2

4. Металопл.

1

0

0

1

35:36

0

5. Нови Пазар

1

0

0

1

27:32

0

6. Динамо

1

0

0

1

19:24

0

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести