Воша домаћин Норвежанима у осмини финала ЕХФ Еврокупа

НОВИ САД: Рукометаши Војводине састаће се са норвешким Аренделом у осмини финала ЕХФ Еврокупа.
rukomet
Фото: pixabay.com

Српски шампион и норвешки вицепрвак бориће се за пласман међу осам најбољих у том такмичењу. Новосађани ће да буду домаћини у првом сусрету 11. фебруара, док је седам дана касније реванш у Аренделу.

Рукометаши Војводине играће пред празним трибинама пошто је ЕХФ казнио клуб са два меча играња без присуства публике због прекида утакмице у Аустрији против Кремса у претходном колу, због инцидента који су изазвали навијачи Новосађана. Војводина је савладала аустријског првака на његовом терену, али други меч у Новом Саду није ни игран пошто Кремс није желела да допутује на реванш сусрет,па је утакмица регистрована службеним резултатом 10:0 у корист српског шампиона. 

- Арендел је вицешампион Норвешке, а познато је како Скандинавци играју рукомет и који стил гаје. На почетку првенства наш ривал је победио шампиона Норвешке Елверума, који игра са великим успехом у Лигу шампиона. Ради се о сјајној и врло полетној екипи. На нама остаје да после празника подигнемо ниво игре, добро ће нам доћи пауза јер смо склапали тим током сезоне. Има играча који нису прошли летње припреме и ове зимске ће добро доћи да се потпуно уиграмо. Нисам срећан што нећемо моћи да рачунамо на подршку публике, али се надамо да ће ЕХФ дозволити да наша деца школског узраста присуствују овом европском спектаклу и да нас подрже до новог успеха – рекао је тренер Новосађана Борис Ројевић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести