Аркус лига: Рукометаши Војводине надиграли Шапчане

НОВИ САД: У уводним минутима меча Војводине и Металопластике обе екипе су играле грубо и са пуно фаулова.
r
Фото: Detalj s derbija između Vojvodine i Metaloplastike/Arkus liga

Шапчани су захваљујући Аиди Азизу добро отворили меч, али су Новосађани дошли до вођства највише захваљујући интервенцијама Франа Лучина и егзекуцији десног крила Марка Васића. Да у Нови Сад нису дошли да се предају гости су показали сјајном игром и на истеку 20. минута имали су, то тада максималних три гола предности (9:12).

Направили су рукометаши Металопластике неколико грешака и имала три искључења што су Новосађани у потпуности искористили и на петнаестоминутни одмор отишли су са предношћу.

У наставку сусрета многобројна публика на Сланој бари поново је могла да види много жустрих стартова којо се резилтариали искључењима.  Бранко Томић и Борис Пукховски су били одлични у организацији игре и успевали су да пронађу начин да савладају Арсића. У одбрани су актуелни шампиони Србије су играли агресивну одбрану на ведети Шапчана Азизу и нису му давали много простора. Када год би нека од екипа дошла у вођство друга би ти стизала и зато је дуел ова два тима са правом дерби дуел Аркус лиге Србије.

У последњем минуту Милан Милић је шутем са девет метара довео Вошу у предност, а затим је феноменални чувар мреже домаћих Фран Лучин одбранио ударац Брајовића и тако донео Новосађанима два веома важна бода и прво место на крају јесењег дела првенства. Најбољи играч утакмице био је Марко Васић.
В. Гвозденовић

Војводина - Металопластика 28:27 (14:12)
 

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца. Судије: Секулић, Јовандић. Седмерци: Војводина 3 (3), Металопластика 3 (1). Искључења: Војводина 8, Металопластика 8 минута.
 

ВОЈВОДИНА:  Дриси, Лучин (9 одбрана, 2 седмерца), Васић 7, Милић 3, Оцвирк 2, Вуковљак, Куртеш 1, Миленковић, Пушица, Рађеновић, Пешић, Томић 3, Роган 2, Бунета 1, Грозданић 5 (3), Пукховски 3.
 

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 1, Карић, Јевтић, Срдановић 9, Мирковић, Миловановић 1, Азиз 8, Терзић, Иванић, Арсић (11 одбрана), Дамјановић, Симић 1, Брајовић 3, Петровић, Дакић 4 (1).
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести