Женски рукомет у Румунији у знаку Валћее: Успех српске колоније

У исто време када су наши играчи Ненадић, Цупара, као и тренери Вучић и Лојаница у Задру подизали пехар Сеха лиге, српска женска колонија окупљена у румунском шампиону ЋСМ Рамницу Валћеа освојила је домаћи Куп и Суперкуп.
rumuni
Фото: Кристина Лишчевић, Горан Куртеш, Јелена Трифуновић и Жељка Николић, фото: приватна архива

Боје Валћее бране три српске репрезентативке Кристина Лишчевић, Јелена Трифуновић и Жељка Николић, као и први сарадник шефа струке Флорентин Пера Горан Куртеш.

Валћеа је у финалу победила ЋСМ Букурешт 22:19, а претходно у полуфиналу Рапид Букурешт 30:23.

- Екипа ЋСМ Букурешта је била фаворит, али смо их изненадили добром игром у нападу и јаком одбраном. Одиграли смо тактички врло зрело, колективно и залагањем свих успели смо да победимо реномираног ривала, који има дупло већи буџет него ми (четири милиона евра). Кључна играчица у финишу била је Кристина Лишчевић, одлично је бранила Марта Батиновић, добру ролу у нападу је пружила и Николић, док је у одбрани била феноменална Трифуновићева. Драго ми је што су све наше играчице добро представљале српски рукомет - рекао је Горан Куртеш, додавши да је први тренер Флорентин Пера мудром тактиком отупио оштрице напада Букурешта.

- Пера је један од најбољих и најперспективнијих тренера у Румунији и Европи. У последње две године освојио је пет трофеја и није чудно то што је на мети бољих и богатијих клубова – хвали шефа Куртеш.

Поред одбране титуле, екипу ЋСМ Рамницу Валћее очекује наступ у Лиги европских шампиона, где јој је циљ да направе корак више у односу на прошлу сезону када је била осма. Ове сезоне ривали у ЛШ су им: Ђер (Мађарска), Будућност (Црна Гора), Борусија Дортмунд (Немачка), ЦСКА Москва (Русија), Брест Бретањ (Француска), Оденсе (Данска) и Подравка Вегета (Хрватска).

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести