Зрењанински Пролетер почео припреме за нову такмичарску сезону

Рукометаши Пролетера из Зрењанина и званично су почели припреме за наступајућу такмичарску сезону. Они су се окупили у Карађорђевом парку, где су одрадили први тренинг, а играчима су се претходно обратили чланови управе клуба - председник Милан Милошевић и спортски директор Момир Рнић, као и први тренер Горјан Спахић.
rukomet
Фото: pixabay.com

Момир Рнић је истакао да је пред клубовима АРКУС лиге изузетно тешка и напорна такмичарска сезона. Објаснио је да лига има 14 клубова, од којих ће четири напустити елитно друштво, па ће многи бити у опасности да се нађу у зони испадања.

- Црвена звезда, Војводина, Динамо, Партизан, Раднички из Крагујевца и Дубочица бориће се за сам врх табеле, а преостале екипе, међу којима је и Пролетер, војеваће за опстанак у елити. Надамо се да ћемо избећи ту борбу и да ћемо бити у горњем делу табеле, што нам је практично и циљ – нагласио је Рнић.

Како је Рнић додао, Пролетер је прошле такмичарске сезоне прошао кроз период стабилизације клуба, а ова година би, што се тога тиче, али и резултатски, требало да буде још боља.


Играчи и тренери

На списку играча за сезону 2022/23 налазе се: Веско Барјактаровић, Лазар Павловић, Момир Рнић, Душан Вукадиновић, Стефан Тошков, Филип Терзић, Предраг Кривошија, Огњен Карлаш, Дарко Поповић, Милош Ковачевић, Јован Ранковић, Далибор Брети, Никола Бечејац, Никола Стоиљковски, Милош Павловић, Вељко Кубуровић, Никола Јованов, Урош Ковачевић, Алекса Скубан, Ленард Кереши, Лука Јањатовић и Лазар Чанковић.

Први тренер екипе је Горјан Спахић, а његови помоћници Жарко Грујић, Владимир Ковачевић и Дарко Радлински. Тренер голмана је Миленко Милићевић.


- Већ наредне године би требало да се боримо за излазак у Европу. Верујем да ћемо добрим радом и стићи до тога.

Што се прелазног рока тиче, он је оценио да је на почетку изгледало заиста страшно. Одласке су најавили Предраг Кривошија и Огњен Карлаш, али је клуб успео да их задржи, што је велики добитак за Зрењанинце. Међутим, отишла су три изузетно добра играча - пивотмен Марко Живковић, који је прешао у редове Југовића из Каћа, средњи бек Мирослав Јовановски, који је водио игру, као и један од најбољих стрелаца Пролетера Урош Колунyић, који је прешао у Црвену звезду.

- Успели смо да доведемо појачања и сада на позицији десног бека имамо три леворука играча, што се никад раније у историји клуба није десило. Имамо доста младих играча који траже своју афирмацију кроз суперлигашку сезону и верујем да ће дати максимум и унети нову енергију. Моје мишљење је да, иако су нам из поставе отишла три играча, нисмо ослабљени у односу на прошлу годину. Чак смо можда за нијансу и квалитетнији, јер имамо већи избор рукометаша – подвукао је Момир Рнић.

Тренер Горјан Спахић је казао да ће екипа читаве припреме, које ће трајати осам недеља, одрадити у Зрењанину, јер овде имају адекватне услове. Засад је заказано осам пријатељских утакмица, а ако буде било потребно, Пролетер ће одиграти још једну или две.

- Играћемо припремне утакмице с екипама из иностранства, а ту пре свега мислим на Комло из Мађарске и Политехнику из Темишвара, с којима имамо пријатељске односе. Имамо довољно времена да се спремимо и физички и тактички за почетак врло јаког првенства које следи – рекао је Спахић.

Говорећи о сарадњи с мађарским суперлигашем Комлом, председник Пролетера Милан Милошевић је прецизирао да је она успостављена на више нивоа, а између осталог подразумева и размену играча и тренера.

- Ићи ћемо тамо да играмо утакмице. Видећемо како они раде, па да и ми покушамо да подигнемо организацију на виши ниво, јер смо сви у клубу амбициозни. Пролетер је сада један стабилан клуб, немамо “репова” иза себе и мислим да је време да се посветимо стварању хомогене екипе – казао је Милошевић.

Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести