Аматерско првенство Новог Сада: Никола Петровић водећи

На Другом отвореном аматерском првенству Новог Сада, које се игра у просторијама НШК-а уторком, средом, четвртком и петком од 19.30 часова, одиграно је првих шест кола.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

На врху се издвојио Никола В. Петровић с пет поена, а у стопу га прате Зоран Миленковић и ФИДЕ мајстор Слободан Бојковић са 4,5. Занимљиво је да је Петровић турнир започео са сјајних пет из пет, да би у шестом колу изгубио управо од Миленковића. Седмо коло ће сигурно донети расплет у врху, будући да се састају Бојковић и Петровић, док Миленковић игра са Александром Мајсторовићем, који се налази у групи играча са по четири поена. Поред Мајсторовића, у самом врху су тренутно и ФИДЕ мајстори Мирко Кокеза и Милан Илијћ, затим Владимир Деже, Драган Остојин, Лазар Живков и млада нада Милан Гагић, сви са по четири поена.

Треба похвалити и најмлађег учесника на турниру, 11-огодишњег Огњена Ћузовића, који се храбро бори са много старијим и искуснијим играчима. До сада је забележио две вредне победе и реми, а претрпео часне поразе против тренутног лидера Петровића, затим Мајсторовића и ФИДЕ мајстора Красоја Нотароша. Једина дама на турниру, 13-огодишња Ања Јовановић, такође пружа одличан отпор својим противницима и већ је забележила две победе, али сигурно неће ту стати. У седмом колу Огњен се састаје са Ранком Бланушом, а Ања са Славком Станојевићем.

Последње девето коло игра се сутра у 19.30 часова, а проглашење победника и додела награда ће се обавити 15 минута по завршетку последње партије.

Ива Узелац

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести