БАНАТСКА ЛИГА – ЈУГ  ПАШК друголигаш

Из равнога и питомога Баната у Другу лигу Србије – група Војводина ушао је Панчевачки шаховски клуб – ПАШК и то после девет лигашких кола и потом кроз дупли филтер квалификација.
sah
Фото: Dnevnik.rs

У Банатској лиги југ Панчевци су такмичења завршили на другом месту, иза Борца из Старчева. У полуфиналу баража са 3,5:2,5 савладали су врло добру екипу Чоке. У финалном дуелу, са 4,5:1,5, надмашили су Русанду из Меленаца. Ваља истаћи да су Меленчани, претходно, са 4,5:1,5, победили Борца у Старчеву.

– Нама је ово четврти улазак у друштво друголигаша. Наш клуб основан је пре 25 година, а основала га је група „одметника“ од ШК „Иван Курјачки“, тј. садашњег ШК „Светозар Глигорић“. У међувремену, једном смо играли и доигравање за улазак у Прву лигу, али безуспешно – испричао је амбициозни председник ПАШК-а Ненад Шкоро (42), који је истовремено и један од првотимаца.                   

За успех ПАШК-а заслуге припадају следећим шахистима: ФИДЕ мајстору Војиславу Марковићу, мајсторским кандидатима Радовану Ђукићу, Марку Милановићу, Милану Урошеву, Јовану Радевићу и Зорану Марковићу,  првокатегорницима Павелу Јеђинију, Драгану Богосављеву и Ненаду Шкору, као и другокатегорнику Мирославу Марчићу и ванкатегорнику Асену Ћирку. Сваки од ових играча дао је свој допринос уласку у виши ранг такмичења.

Ђ. Ш.

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести