УБРЗАНИ ШАХ Младеново освојило победнички пехар

У Руми је одржано Екипно првенство Војводине у убрзаном шаху. У конкуренцији су се нашла 22 четворочлана састава, из 17 клубова. Одиграно је седам кола по Швајцарском систему паровања.
sah
Фото: pixabay.com

После веома узбудљивих борби, прво место и победнички пехар освојио је нови друголигаш Младеново, што представља и најпријатније изненађење овог турнира! Младеновљани су уписали 17 меч бодова и 20 поена, а остварили су биланс од пет победа и два нерешена меча, при чему су једина екипа која је остала непоражена. За победничку дружину Младенова у Руми наступали су: интермајстор Срђан Рогач, ФИДЕ мајстори Игор Крејић и Зоран Грујић и мајсторски кандидат Душан Младеновић, а агилни и предузимљиви председник клуба Ђуро Зорић био им је највећи навијач.

Другу позицију заузео је тим „Бата Ћосић 2“ из Опова са 16 меч бодова и 17,5 поена, док је трећепласирани актуелни шампион Србије и домаћин овог Првенства – Словен 1 из Руме са 14 меч бодова и 18,5 поена. На четврто место пласирао се Југовић из Каћа са 13 меч бодова и 18,5 поена. Петопласирани је Србобран са 13 меч бодова и 17 поена, колико је имала и шестопласирана Стара Пазова, али са слабијим Бухолцем. На седми степеник пласирали су се Шимановци са 13 меч бодова и 15,5 поена, осмопласирана је Младост из Нове Пазове са 12 меч бодова и 17 поена, девета позиција припала је Краљици из Петроварадина са 11 меч бодова и 17,5 поена, а десето место освојила  је екипа „Бата Ћосић 1“ из Опова са 10 меч бодова и 16 поена.

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести