Бараж меч за опстанак: Младеново остало друголигаш

Хотел Стари Банат у Опову био је место одигравања меча баража за опстанак у Другој мушкој лиги Србије – група Војводина.
sah baraz
Фото: Детаљ са квалификационог меча Старчево - Младеново, фото: Приватна архива

Мегдан су поделиле екипе Борца из Старчева и Младенова, које су прошле сезоне испале из друштва друголигаша. Пошто је, ипак, у међувремену једна од екипа иступила из тог ранга, Старчевци и Младеновљани су морали да одиграју један квалификациони меч.

Овај дуел завршен је минималном победом Младеновљана  3,5:2,5. На првих пет столова потписани су ремији и то овим редоследом: Јован Радловачки – Игор Крејић, Милош Јовановић – Дарко Парежанин, Милорад Андрејевић – Зоран Золотић, Зоран Сибиновић – Александар Младеновић, и Зоран Терзић – Душан Младеновић. Одлука о победнику пала је на шестој табли. Након дивовске борбе Дамир Воларов из екипе Младенова савладао је Лазара Будимирова из Старчева и тако својој екипи обезбедио опстанак у друголигашком друштву. Ваља истаћи да ће се, захваљујући овом успеху, Младеновљани и трећу годину заредом такмичити у Другој лиги Србије – група Војводина.

Домаћин Опово је био веома добар домаћин, на чему су му захвалили Старчевци и Младеновљани, и да није короне овај веома заним,љив меч би пратил бројни љубитељи шаха из овог места.   

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести