Брзопотезни турнир: Тријумф Небојше Рогановића

Ресторан „Дурмитор“ у Бачком Добром Пољу био је место одржавања традиционалног брзопотезног турнира Меморијал Војина Булатовића, Бранислава Дринчића и Војислава Кнежевића.
sah, pixabay
Фото: pixabay.com

Надметања су приређена у екипној и у појединачној конкуренцији. Директор манифестације био је мајсторски кандидат Будимир Крунић из Бачког Доброг Поља, а спортску правду делио је национални судија Алмир Гагић из Новог Сада.

У екипној конкуренцији прво место освојила је Сутјеска 1 (Бачко Добро Поље) са 13 меч бодова и 14 поена, друго Змајево са 10 меч бодова и 13 поена, треће Омладинац из Куцуре са девет меч бодова и 13 поена, а следе Врбас 2 (7 меч бодова и 11 поена), Врбас 1 (4 меч бода и 7 поена) и домаћа екипа Сутјеска 2 (без меч бодова и са 2 поена).

У појединачној конкуренцији надигравала су се 22 мушкарца и једна дама. Прво место и 3.000 динара освојио је мајсторски кандидат Небојша Рогановић из Врбаса са шест поена,мајсторски кандидат Милан А. Гагић из Новог Сада заузео је другу позицију са 5,5 поена, а трећу мајсторски кандидат Гавра Коларић из Врбаса са пет поена. Петорица играча уписали су по 4,5 поена:мајсторски кандидат Споменко Павићевић Рајко Поповић, Велимир Балетић, Петар Ј. Поповић и Божидар Маловић.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести