Брзопотезни турнир у Бачкој Паланци: Прво место Брајићу

После минулих више од годину и по дана, у Бачкој Паланци је приређен брзопотезни турнир.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

У конкуренцији су се нашла 17 цугераша из Новог Сада, Челарева, Војводе Степе и Бачке Паланке, од којих је један ФИДЕ мајстор, осморица мајсторских кандидата, тројица омладинаца и петорица носилаца преосталих нижих категорија. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему жребања. Темпо игре био је три минута по актеру, плус додатак од две секунде за сваки одиграни потез, до завршетка сваке партије.

Прво место и главну награду од 1.200 динара освојио је ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Војводе Степе са девет поена. Тако је одлучио Бухолц-коефицијент, пошто је, такође, девет поена у свој нотес уписао и млади бачкопаланачки другокатегорник Милош Петрић, који је заузео другу позицију на табели. Трећепласирани је мајсторски кандидат Петар Јовановић из Бачке Паланке са осам поена.

На четврти степеник усидрио се новосадски мајсторски кандидат Душан Младеновић са 7,5 поена. Пети је био мајсторски кандидат Недељко Хајдер из Челарева са 6,5 поена. Најбоље пласирани омладинац је бачкопаланачки другокатегорник, петнаестогодишњи Илија Јовановић, који је у генералном поретку запосео 11. место са пет поена. Ваља истаћи да је поменути Јовановић, на недавно одржаном традиционалном Светосавском рапид турниру у Бачкој Паланци у организацији ШК Гимназијалац, тријумфовао у надметању средњошколаца.  

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести