Брзопотезни турнир у НШК-у: Сјајни Парежанин

У Новосадском шаховском клубу је, већ по традицији, након процедуралног дела, одржан брзопотезни турнир на којем је учествовало 22 такмичара.
Sah/Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Поред једног велемајстора, двојице интер-мајстора и пет мајстора ФИДЕ, били су присутна и многа еминентна лица из шаховског живота Новог Сада, као и велике наде новосадског шаха: Лав Пајчин, Милан Гагић и Огњен Ћузовић.

После, заиста жестоких борби (играло се са темпом од три минута, с додатним бонусом за сваки потез), тријумфовао је сјајни Дарко Парежанин, освојивши седам поена, а који је иза себе оставио много реномиранија шаховска имена. Да би сензација била већа, победио је с целим поеном предности, а приказао је такво шаховско умеће да су посматрачи били одушевљени његовим бравурама. Једноставно, то се не дешава често било коме, чак и међу врхунским играчима.

Друго место је освојио велемајстор Александар Ковачевић са 6,5 поена, док су се на деоби трећег места нашли интернационални мајстори Анђелко Драгојловић и Синиша Шарић, као и актуелни првак града Синиша Ремецки, а који су освојили по шест поена. Следе: Владимир Лакета и Светлана Стојадинов по 5,5, Војислав Петровић и Красоје Нотарош по пет поена итд.    

Ж. М.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести