Цугер у Бачкој Паланци: Првак Зоран Рунић

Прво место и главну награду од 1.300 динара, на деветом овогодишњем Међународном брзопотезном шаховском турниру у Бачкој Паланци, освојио је интернационални мајстор Зоран Рунић из Дворова (БиХ) са 10,5 поена (десет победа и један реми).
sah, pixabay
Фото: Pixabay

Другу позицију заузео је ФИДЕ мајстор Милоје Брајић из Војводе Степе са пола поена мање. Трећепласирани је мајсторски кандидат Зоран Љикар из Вуковара (Хрватска) са 7,5 поена, док је четврти степеник припао мајсторском кандидату Петру Јовановићу из Бачке Паланке са 7 поена. Тројица актера, у свој тефтер, уписали су по 6,5 поена, а то су: петопласирани, мајсторски кандидат Душан Младеновић из Новог Сада, шестопласирани, бачкопаланачки мајсторски кандидат Драган Игњатовић, и седмопласирани, другокатегорник Стефан Ристић из Бачке Паланке. Једини омладинац, Илија Јовановић из Бачке Паланке, у генералном поретку, такмичење је завршио на 15. позицији са 5,5 поена.

Овог пута у конкуренцији се нашло 25 цугераша из Новог Сада, Војводе Степе, Шида, Младенова, Челарева, Дворова, Вуковара и Бачке Паланке. Међу учесницима били су један интернационални мајстор, двојица ФИДЕ мајстора, осморица мајсторских кандидата, један омладинац итд. Одиграно је 11 кола по Швајцарском систему жребања, а темпо игре био је пет минута по играчу за сваку партију. Пласман актера са истим бројем укњижених поена одређен је на основу Бухолчевог коефицијента.

Ђ. Ш.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести