ДЕЦЕНИЈА ПОСТОЈАЊА ШК БУКОВАЦ Мали колектив великог срца

Шаховски клуб Буковац, из истоименог места, прославио је мали јубилеј – десетогодишњицу постојања и рада, али и Спасовдан славу села.
2
Фото: Dnevnik.rs

Том приликом одржана је свечана скупштина, којој су присуствовали они који цене овај мали колектив великог срца.

Не кажемо ово без разлога, јер овај клуб, чији председник је Драган Ћете Тешановић, који је уступио и своје просторије за играње мечева и тренинге.

Овом свечаном тренутку присуствовао је и већ легендарни новосадски играч на 64 црно-бела поља Красоје Нотарош. Госте је поздравио и председник Тешановић и председник скупштине Радивоје Павловић, а на прошлост се осврнуо и тренер и директор Рајко Тешановић.

– Овај колектив је постојао и раније и ми се захваљујемо свима који су раније радили у овом колективу, али као ШК Буковац постоји пуну деценију – истакао је Рајко Тешановић. – Имали смо много проблема, али смо их решавали и борили се онако како знамо и умемо, захваљујући ентузијазму оних који су клубу привржени. Желели смо да се о нашем селу чује свуда и успели смо у томе. Али, ту се нећемо задржати – навео је Тешановић.

Ту причу су сви поздравили и верују да ће тако и да буде, јер Буковчани су сада у вишем степену такмичења, у који су ушли прошле године, у лиги Јужна Бачка. После прва два кола воде на табели и желе горе.

Фото: dnevnik.rs/ Нашем новинару Миши Павловићу награду уручио председник Драган Тешановић

Основана је и школа шаха, која функционише у ОШ „22. август“.

– Морамо да мислимо на будућност. И дечаци и девојчице вредно тренирају. Уверен сам да ће они и те како напредовати и за неку годину бити наследници садашњих чланова екипе. Међу њима се истичу Адриан Госе Момић, ученик трећег разреда, који је апсолутни првак школе, као и његова вршњакиња Нина Плетел, најбоља у женској конкуренцији. Такође, довели смо и неколико значајних појачања, искусних шахиста, као што су Новица Матић и Дуле Младеновић. Зато мислимо да ћемо ове године отићи у виши степен такмичења, уз наш већ постојећи кадар – истакао је Тешановић и потом се захвалио онима који клубу помажу на начин који могу. Такође, додао је да је клуб имао просторије код Душка Јовановића, а сада су код њега. Он очекује и већу помоћ од Месне заједнице, јер овај колектив на најлепши начин промовише име Буковца, а има и много пријатељских клубова.

На крају свечаности заслужнима су подељене захвалнице и признања.

Текст и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести