„ДНЕВНИКОВ” МЕСЕЦ ЖЕНСКОГ ШАХА: Новембар у знаку промоције древне игре  

Приближава се најважнији екипни догађај у години – Европско првенство, које ће се одиграти у Будви, од 10. до 20. новембра.
с
Фото: Шаховски савез Србије

Пажња јавности ће опет бити на шаху, па има ли бољег времена да се ради на промоцији древне игре? У ту сврху, „Дневник” ће, почевши од четвртка 2. новембра, па све до краја месеца, имати серију интервјуа са шахисткињама и радницима у женском шаху, под називом „Дневников месец женског шаха”.

Почећемо с најбољом могућом саговорницом, најуспешнијом српском шахисткињом, првом таблом репрезентације и троструком шампионком државе, интермајстором Теодором Ињац.

Наши читаоци ће имати прилику да уживају, између осталих, и у разговорима с најбољом словеначком шахисткињом свих времена, Лауром Унук, освајачицом две титуле првака планете и Старог континента у млађим категоријама, првотимком Југовића из Каћа, који бележи сјајне резултате, којима је интермајстор из Словеније изузетно допринела, па директором шахисткиња Црвене звезде, нових првакиња Србије, али и освајачицама историјске бронзане медаље на недавно завршеном Европском клупском купу у Драчу (Албанија) Драгољубом Раичевићем…

Циљ ове акције је да, поред промоције женског шаха у Србији, покаже равноправну страну древне игре, дотакне разне сфере живота у којима су шахисткиње успешне, поред игре на 64 поља, скрене пажњу на нове идеје и, наравно, да мотивише што већи број девојчица да размисле о шаху као опцији у животу, показујући им динамичност живота шахисткиња.

С. К.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести