Ђорђе Митрованов победник другог Уљма опена

Искусни вршачки мајсторски кандидат Ђорђе Митрованов победник је другог издања отвореног међународног турнира „Уљма опен 2023“.
sah
Фото: ШК Прогресул Влајковац

Домаћин и организатор турнира је била Месна заједница Уљма, уз техничку подршку шаховских клубова Прогресул из Влајковца и Алибунар. Надметања су се одиграла у свечаној сали Основне школе „Бранко Радичевић”.

Директорка школе Оливера Кларић, која је љубазно уступила простор за одигравање турнира, на отварању је поздравила учеснике на српском, бугарском и енглеском језику. Учествовало је 29 шахиста и шахисткиња из Бугарске, Румуније и Србије, од тога чак девет из Уљме. Главни судија је био међународни арбитар Зоран Станимировић, а директор турнира Душан Радованов. Четири партије су преношене уживо, што је дигло такмичење на виши ниво.

Након шест одиграних кола по Швајцарском систему паровања, прва тројица шахиста из три различите федерације су завршили турнир са по пет поена. Најбоље додатне критеријуме је имао Ђорђе Митрованов из Вршца. Прошлогодишњи победник, велемајстор Милко Попчев се нашао на другом месту, а млада нада румунског шаха Александру Давид Корчшек је био трећи.

Најбоље пласирани омладинац је био Лука Ђукић на петом месту, а најбоља шахисткиња Невена Васић. Пехар за најбољег ветерана је припао Миодрагу Играчком, а награђени су и најстарији учесник домаћи шахиста Зоран Попов, као и најмлађи Ђурађ Богосављев.

Дан након завршетка турнира у стандардном шаху, одиграно је и такмичење у брзопотезном шаху. Прво место је освојио Живадин Митровић из Панчева.

С. К. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести