ЕП: Шахисти сјајни у победи над Мађарима

ТЕРМЕ ЧАТЕЖ: Мушка шаховска репрезентација Србије наставља са одличним играма на 23. екипном првенству Европе које се одржава у Термама Чатеж.
sah pixabay
Фото: pixabay.com

У седмом колу екипа селектора Миодрага Перуновића савладала је репрезентацију Мађарске са 2,5:1,5, а лако је могло бити и убедљивије. Разлику у мечу направили су наши најискуснији играчи Иван Иванишевић, на трећој табли и Милош Перуновић на четвртој.

Прво је Иванишевић, црним фигурама, искористио неопрезну игру Бењамина Гледуре, да би Перуновић, у сјајно вођеној партији, белим фигурама савладао Гергељи Кантора. На првој плочи Александар Инђић је лако ремизирао са Виктором Ердошем, саопштио је Шаховски савез Србије.

Пораз северним суседима ублажио је Ференц Беркеш који је црним фигурама, на другој табли, био бољи од Велимира Ивића.

После пете победе на такмичењу у Словенији, Србија се налази на деоби трећег места са 10 освојених бодова. У претпоследњем, осмом колу, наше момке очекује сусрет са репрезентацијом Јерменије.

У вођству се налазе селекције Азербејџана и Украјине са по 11 бодова.

Српске шахисткиње су још једном одиграле борбено, али то није било довољно за тријумф над Јерменкама.

Резултат 2:2 и седми освојени бод, оставио је обе селекције на средини табеле.

На првој табли Теодора Ињац је црним фигурама ремизирала са Елином Даниељан, као и Марина Гајчин на четвртој табли, белим фигурама, са Сирануш Гукасјан. Марија Манакова је донела предност нашој репрезентацији после победе над Сузаном Габојан.

Бод Јерменкама обезбедила је искусна Лилит Мкртчијан победом над Јованом Ерић.

Наше девојке у осмом колу играју са репрезентацијом Аустрије.

Шахисткиње Русије пректично су одбраниле титуле пошто два кола пре краја имају три бода више од најближег пратиоца на табели.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести