Илија Јовановић победник хуманитарног турнира у Бачкој Паланци

Хуманитарни брзопотезни шаховски турнир „Срби за Србе“ организован је трећи пут у Бачкој Паланци. Надметања су протекла у просторијама ШК „Бачка Паланка“, а мото турнира гласи „Шах из блока“.
sah
Фото: ФИДЕ/Ленарт Отс

У конкуренцији су се нашли 23 цугераша и три девојчице из места општине Бачка Паланка. Већином су учествовали млади шахисти.

Прво место је освојио другокатегорник Илија Јовановић са седам поена. Другу позицију је запосео трећекатегорник Филип Сувара освојивши 6,5 поена.

По 6,5 поена, у свој нотес, уписали су и трећепласирани другокатегорник Драган Рашовић, товаришки мајсторски кандидат Ненад Томасић, који је заузео четврто место, као и петопласирани мајсторски кандидат Драган Игњатовић.

Међу девојчицама најуспешнија је била Лена Ђуловић, која је у генералном пласману завршила на 14. степенику са 4,5 поена. Одиграно је девет кола по Швајцарском систему жребања.

Темпо игре је био  пет минута по актеру до краја сваке партије. О пласману играча са истим бројем освојених поена одлучивао је Бухолц-коефицијент.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести