Јубилеј Шаховског клуба Краљица ПТТ из Петроварадина

Шаховски клуб Краљица ПТТ из Петроварадина обележио је леп јубилеј – две деценије постојања и рада.
Kraljica Petrovaradin
Фото: М. Павловић/Детаљ с турнира у Петроварадину

Овај скромни колектив основали су покојни Пера Антонић, у чијој кући се прво и играо шах, затим Цмиљко Бановић, Красоје Нотарош и други.Од како су кренули шахисти и шахисткиње овог клуба нису прекидали активности. Тренутно мушка екипа игра у Другој савезној лиги у којој је пола деценије, а други састав је у лиги Јужна Бачка. Девојке играју у Другој лиги, а биле су и у елитном рангу.

Председник клуба Радован Матијевић истакао да овај колектив стално напредује иако се све одвија на аматерској основи.

- Никоме ништа не плаћамо и играмо из љубави.Мечеве играмо у Ватрогасном дому и у просторима МЗ Петроварадин и много им хвала на томе. Имамо и имали смо и доста добрих шахиста, као што је интермајстор Филип Костић, који је и наш тренер, а завршио је шаховску академију у Москви. Ту је и ФИДЕ мајстор Младен Дворнић, а остали играчи су мајсторски кандидати- рекао је Матијевић.

Фото: Radovan Matijevic/M. Pavlovic

Били су петроварадински шахисти прваци Војводине, а неколико њих и најбољи на првенствима Новог Сада.

- Клуб од оснивања није прекидао с радом, а таличан нам је био наш велемајстор Петар Поповић, који је играо симултанку с нама на оснивању. Највише нам помаже Градска управа за спорт и омладину Новог Сада. Људи из Месне заједнице нам бесплатно дају просторију, а имамо и неколико донатора. Наравно, добијамо средства и од ПТТ када су нам најпотребнија – нагласио је Матијевић.

Преокупација ШК Краљица ПТТ је успех деце која се баве шахом, од којих су троје изузетно талентовани.

- Ових 20 година били су и лепи и тешки, али сваки труд се исплати. Ми смо један од најуспешнијих клубова из Новог Сада, после НШК – а и каћког Југовића и трудићемо се да будемо још успешнији – поручио је Матијевић.

Текст и фото: М. Павловић

Пехар Бановићу

У оквиру обележавања две деценије постојања ШК Краљица ПТТ одржан је и Меморијални турнир “Владимир Михић”. Учествовала су 22 играча.

Пехар је припао Ивану Бановићу (седам и по поена), други је ФМ Миодраг Јевтић (7), треће место освојио је ФМ Игор Крејић (6,5), четврти је био ФМ Красоје Нотарош , а пети Рајко Тешановић са по 6 поена.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести